Αμετάβλητα τα τέλη κυκλοφορίας 2017: Εκτυπώστε τα στο www.gsis.gr

Αμετάβλητα θα μείνουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, καθώς αφού ελήφθησαν υπόψη από το υπουργείο Οικονομικών όλα τα τρέχοντα δεδομένα και οι ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια, κρίθηκε σκόπιμο να μην γίνουν αυτήν τη στιγμή βεβιασμένες τροποποιήσεις.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία των δεδομένων για τη δημιουργία μιας εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π.χ. με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).

Οι παράγοντες του υπουργείου αναφέρουν ότι με τον συγκεκριμένες αλλαγές:

-Θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας.

-Θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό.

-Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τον πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας.

Δείτε τι θα πληρώσετε

Μειώνονται για την πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα έως το έτος 2000 ως εξής:




Μειώνονται για την πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα από το έτος 2001 έως το έτος 2005 ως εξής:



Αυξάνονται για την πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα από το έτος 2006 και μετά ως εξής:

Για τα επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά, τα ετησίως επιβαλλόμενα τέλη κυκλοφορίας βάση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανα χιλιόμετρο) τροποποιούνται ως εξής:





ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017, ΟΤΑΝ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ TAXISnet

Για να μπείτε στην φόρμα πρέπει να πατήσετε στην ένδειξη “είσοδος”.

Αμέσως μετά η φόρμα σας ζητάει να συμπληρώσετε το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας, αφού τα συμπληρώσετε δεν έχετε παρά να πατήσετε “εκτύπωση”.

Προς το παρόν όσοι το επιχειρήσουν θα δουν τα τέλη για το 2016 και εάν επιχειρήσουν εκτύπωση θα δουν να εμφανίζεται στην οθόνη μια ένδειξη σαν και... αυτή:

 

Έτσι θα πρέπει να δώσετε βάση στην ένδειξη του έτους. Όταν “ανέβουν” τα νέα τέλη το έτος τα αναγράφει “2017”.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα