Κίνητρα από τις τράπεζες για επιστροφή καταθέσεων

Στο κυνήγι της προσέλκυσης καταθέσεων έχουν βγει οι τράπεζες και προσφέρουν μπόνους που μεταφράζονται σε επιστροφή χρημάτων, δωροεπιταγές και εκπτώσεις, για να βγάλουν οι αποταμιευτές τα ευρώ από τα στρώματα ή τις θυρίδες και να τα επιστρέψουν και πάλι στα τραπεζικά γκισέ.

Οι νέας γενιάς καταθέσεις προθεσμίας δεν συνοδεύονται από υψηλά επιτόκια. Πλέον οι ελκυστικές αποδόσεις ανήκουν στο παρελθόν, καθώς τα επιτόκια ακόμη και στους προθεσμιακούς λογαριασμούς δεν φθάνουν το 1%.

Στη λογική αυτή η Eurobank δημιούργησε τη νέα προθεσμιακή κατάθεση «Προθεσμιακή Κάθε Μέρα» η οποία προσφέρει στους καταθέτες, εκτός από απόδοση, ένα επιπλέον όφελος στα καθημερινά του έξοδα από αγορές σε σούπερ μάρκετ και βενζίνη με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών της τράπεζας.

Η Alpha Bank έχει πρώτη λανσάρει την προθεσμιακή κατάθεση bonus, η οποία, σύμφωνα με το Έθνος, προσφέρει δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, έκπτωση στα ασφάλιστρα, βενζίνη χωρίς ΦΠΑ, έκπτωση στον λογαριασμό του κινητού αλλά και του σούπερ μάρκετ.

Η Τράπεζα Πειραιώς από την πλευρά της έχει δημιουργήσει την «προθεσμιακή κατάθεση στα μέτρα σου» με επιβράβευση. Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι 5.000 ευρώ και για να συγκεντρώσει ο καταθέτης τους πόντους επιβράβευσης, η διάρκειά της πρέπει να είναι από ένα μήνα και πάνω.

Η Εθνική Τράπεζα έχει επίσης συνδέσει την προθεσμιακή της κατάθεση με το πρόγραμμα επιβράβευσης καρτών «go4more».

enikonomia#mce_temp_url#

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα