To EuroWorking Group αξιολογεί σήμερα τα μέτρα που ψήφισε η Βουλή

Την αποτίμηση του αποτελέσματος της χθεσινής ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή θα κάνει σήμερα το EuroWorking Group, το οποίο θα εξετάσει το κατά πόσο τα μέτρα που ψηφίσθηκαν εκπληρώνουν τα 18 προαπαιτούμενα που έπρεπε να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση.

Η Ελλάδα θα πάρει 11 δισ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αναφέρει στο μεταξύ, draft της ΕΕ, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Στο έγγραφο αναφέρoνται επίσης και οι τρεις προϋποθέσεις που είχε θεσει η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ για συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα, ήτοι: επέκταση στην ωρίμανση χρέους, περιόδο χάριτος και κλείδωμα των επιτοκιών σε χαμηλά επίπεδα.

Το πρωί αναχώρησε η ελληνική αποστολή των κ.κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη. Το πρώτο ραντεβού έχει οριστεί για σήμερα στις 5 το απόγευμα  ώρα Ελλάδας.

Από τη σημερινή εισήγηση του οργάνου, θα οριστικοποιηθεί και το πόρισμα για το αυριανό τακτικό Εurogroup, όπου, εκτός από το «πράσινο φως» για ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης, αναμένεται να δρομολογηθεί και η διευκόλυνση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία από την ΕΚΤ.

protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα