Άνοδος στο Χρηματιστήριο μετά την είδηση για συμφωνία

Η είδηση ότι η συμφωνία με τους θεσμούς βρίσκεται πολύ κοντά, άλλαξε άρδην το σκηνικό στο Χρηματιστήριο με το Γενικό Δείκτη να ανακάμπτει και να καταγράφει σημαντικά κέρδη προσεγγίζοντας την περιοχή των 590 μονάδων. Aγκάθι ωστόσο παραμένει το αφορολόγητο. Στο Eurogroup το επόμενο επεισόδιο στην προσπάθεια να κλείσει η αξιολόγηση.

Η επίτευξη συμφωνίας και η παρεπόμενη ολοκλήρωση της Αξιολόγησης, μπορεί να οδηγήσει σε ένα μίνι ράλι του Γενικού Δείκτη οδηγώντας σε εξάλειψη του συνόλου των φετινών απωλειών, πάνω δηλαδή από τις 630 μονάδες.

Το πιθανότερο πάντως είναι ότι επιδιώκεται η συντήρηση της κίνησης του Γενικού Δείκτη σε ελεγχόμενη ζώνη, εναλλάσσοντας τη μόχλευσή του άλλοτε με τις Τραπεζικές και άλλοτε με τις μη Τραπεζικές Δεικτοβαρείς μετοχές, ενόσω παραμένει το ομιχλώδες και χαμηλής ορατότητας περιβάλλον.

O Γενικός Δείκτης από από απώλειες 1,69% ο Γενικός Δείκτης όχι μόνο πέρασε σε θετικό έδαφος αλλά έκλεισε τελικά με κέρδη +2,78% στις 598 μονάδες.  Ο τζίρος των συναλλαγών σαφώς ενισχυμένος καθώς ξεπέρασε τα 90 εκατ. ευρώ.

Την άνοδο έφερε το τραπεζικό ράλι αφού η Alpha Bank έκλεισε με κέρδη 9,84%, η Εθνική με κέρδη 9,06%, η Πειραιώς στο +13,56% και η Eurobank στο +11,43%.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν και οι μετοχές των ΟΤΕ +5%, ΔΕΗ +3,3%, αλλά και η Attica Bank που ενισχύθηκε κατά 8,1%.

sofokleousin

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα