Σχοινάς: Υπήρξε πρόοδος στην Ουάσιγκτον

«Υπήρξε πρόοδος στην Ουάσιγκτον», ανέφερε σήμερα από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών, ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ανακοινώνοντας ότι η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα “σήμερα και αύριο” με στόχο “την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν”.

«Το Εurogroup της Παρασκευής στο Άμστερνταμ αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για αποτίμηση της προόδου και καταγραφή της κατάστασης», ανέφερε ο εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι: «δεν θέλουμε να κάνουμε εικασίες, αλλά έχει υπάρξει πρόοδος και η δυναμική της πρέπει να έχει συνέχεια». Κατέστησε σαφές ωστόσο ότι «η επιτυχία δεν εξαρτάται μόνο από την Κομισιόν, αλλά από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Κομισιόν δεν κάνει εικασίες σε σχέση με την πιθανή ημερομηνία ολοκλήρωσης της συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της είναι να διασφαλίσει ότι οι στόχοι της συμφωνίας του Αυγούστου θα επιτευχθούν.

«Θέλουμε μια συμφωνία συνεκτική, αποτελεσματική, κοινωνικά δίκαιη και οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί πρέπει να γίνονται σεβαστοί». Ωστόσο ο εκπρόσωπος απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες για το αν και κατά πόσο τα μέτρα πρέπει να νομοθετηθούν όλα τώρα, ή σε διαφορετικά χρονικά σημεία «αφήνουμε τις λεπτομέρειες στους διαπραγματευτές και όχι στην αίθουσα Τύπου», τόνισε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα