Στοιχεία-σοκ: Μισό εκατ. επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμα χρέη σε ΔΕΚΟ

Ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ΔΕΚΟ έχουν σήμερα πάνω από μισό εκατομμύριο επιχειρήσεις και επαγγελματίες στη χώρα, καθώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως επισημαίνει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ), που καλεί τα μέλη της να κάνουν χρήση της ευεργετικής ρύθμισης της ΔΕΗ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Όπως επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή της, ήδη από την 1η Απριλίου οι βιοτέχνες, επαγγελματίες και έμποροι έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση της ΔΕΗ, ώστε να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους σε 36 δόσεις και με χαμηλότερη προκαταβολή (10%).

«Καλούμε τους βιοτέχνες, επαγγελματίες και εμπόρους να επωφεληθούν στο μέτρο του δυνατού της ευεργετικής αυτής ρύθμισης. Ασφαλώς η ρύθμιση αυτή δεν αρκεί για την εξασφάλιση όρων βιωσιμότητας των μικρών επιχειρήσεων, και αναμένουμε από την Πολιτεία αντίστοιχες παρεμβάσεις στο πεδίο των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, καθώς και ρύθμιση των κόκκινων δανείων» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα