Το ΕΣΠΑ στο επίκεντρο της σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών

Η απορρόφηση του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020) και το κλείσιμο του παλαιού απασχόλησαν διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, υπό τον υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τη συμμετοχή περιφερειαρχών.

Ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συσταθεί μία επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών, με συμμετοχή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), για την άμεση αντιμετώπιση τρεχόντων ζητημάτων, ενώ επανέλαβε την εξαγγελία του για επαναθεσμοποίηση του Καλλικράτη. Επεσήμανε, δε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, την ανάγκη για κατά τόπους και κατά περίπτωση εξειδίκευση του νέου αναπτυξιακού νόμου, που θα ενσωματώνει τις ιδιαιτερότητες και τα πλεονεκτήματα της κάθε περιφέρειας. «Πρέπει να επενδύσουμε σε έργα, έχοντας κάνει την καλύτερη δυνατή στόχευση πλεονεκτημάτων για να μπορούμε να προσδοκούμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», τόνισε ο υπουργός.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος υπογράμμισε ότι παρά τις καθυστερήσεις πληρωμών του καλοκαιριού, διοχετεύτηκε 1 δισ. ευρώ κατά το προηγούμενο δίμηνο, καλύπτοντας το 80% των πληρωμών που εκκρεμούσαν, ενώ έθεσε για άλλη μία φορά τον στόχο της παροχής άμεσης ρευστότητας μέχρι τέλος του έτους με ποσό ύψους που ξεπερνάει τα 4 δισ. Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση πέτυχε την ευνοϊκή ρύθμιση που πέρασε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αφορούσε σε εμπροσθοβαρή και άμεση αποδέσμευση 2 δισ. ευρώ για την υλοποίηση των προγραμμάτων της περιόδου 2007-2013, ενώ ανήγγειλε την υλοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ 20014-2020 με προτεραιότητα να δημιουργηθεί νέα επιχειρηματική πραγματικότητα και προοπτική στη χώρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα