Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group

Να ξεκλειδώσει η επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ από τα χρήματα που επέστρεψε η Αθήνα στον EFSF αναμένει η κυβέρνηση από την τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group που ξεκίνησε στις 11 το πρωί.

Κοινοτικές πηγές σημείωναν ότι για να εγκριθεί το αίτημα του ΤΧΣ για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα χρειάζεται ομοφωνία.

Εάν εγκριθεί το αίτημα που υπέβαλε προς εξέταση τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα δοθεί μια μικρή ανάσα στο χρηματοδοτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Εξάλλου, χθες, Τρίτη, ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters ανέφερε ότι η Ελλάδα ξεμένει από ρευστότητα έως τις 20 Απριλίου, καθώς ο δανεισμός από κρατικούς φορείς δεν μπορεί να συνεχιστεί για περισσότερο από λίγες εβδομάδες.

Για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει μέσα στις επόμενες ημέρες να ολοκληρώσει και να υποβάλει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από το Eurogroup, που θα συνεδριάσει πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα.

imerisia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα