Παγώνουν οι επιστροφές φόρου

Οι επιστροφές φόρου έχουν μπει στον πάγο από την Εφορία, καθώς έχει παρατηρηθεί μαύρη τρύπα στα έσοδα.

Και μπορεί η εντολή να μην έχει δοθεί ξεκάθαρα σε ανώτερο επίπεδο, έχει όμως συγκαλυφθεί μέσω των συμψηφισμών, οι οποίοι όμως δεν ξεπερνούν το 20%, κάτι που ουσιαστικά οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σκόπιμη καθυστέρηση.

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγείται κανείς και από την καταγγελία στην οποία προέβη την Τετάρτη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος μίλησε στην ουσία για άνωθεν προφορική εντολή.

Υπαινίχθηκε, μάλιστα, ότι ενδέχεται να υπάρχει πολιτικό κίνητρο πίσω από την απόφαση. Η συγκεκριμένη απόφαση, όπως είπε, κοινοποιήθηκε ατύπως τις τελευταίες ημέρες στους εφοριακούς και όχι με κάποιο επίσημο έγγραφο.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν την καταγγελία του αντιπροέδρου των εφοριακών ότι έχουν παγώσει οι επιστροφές φόρου προς ιδιώτες και επιχειρήσεις. Αποδίδουν, ωστόσο, το πρόβλημα σε τεχνική δυσλειτουργία και όχι σε άνωθεν και άτυπη εντολή, για πολιτικούς και ταμειακούς λόγους, όπως υπαινίχθηκε ο κ.Αλεξιάδης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα