JPMorgan: Ζημιές 2 δισ. δολαρίων από επικίνδυνες επενδύσεις

Ζημιές 2 δισ. δολαρίων από διαπραγμάτευση πιστωτικών παραγώγων ανακοίνωσε η JPMorgan Chase αιφνιδιάζοντας τις αγορές. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοινώσεις της διοίκησης της τράπεζας το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί.

Η JPMorgan Chase ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο της Wall Street πως οι ζημίες ύψους 2 δισ. ευρώ αφορούν ένα συγκεκριμένο γραφείο από συγκεκριμένο τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής (investment banking) που δημιουργήθηκε για να επενδύονται οι πλεονάζουσες καταθέσεις. Το εν λόγω τμήμα είχε δεχθεί κριτική από επενδυτικά κεφάλαια τα οποία έχουν καταγγείλει ότι προχωρά σε σημαντικές κινήσεις proprietary trading (διαπραγμάτευση για ίδιο λογαριασμό), κάτι που απαγορεύει η αμερικανική νομοθεσία, καθώς χρησιμοποιούνται κεφάλαια της τράπεζας σε επικίνδυνα επενδυτικά στοιχήματα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan Chase & Co Τζέιμι Ντάιμον απέδωσε τις τεράστιες ζημιές σε λάθη, προχειρότητες και κακές επιλογές και προειδοποίησε ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί. «Εκ των υστέρων, προκύπτει πως η νέα στρατηγική ήταν εσφαλμένη, πολύπλοκη, με φτωχή αξιολόγηση, φτωχή εφαρμογή και φτωχή παρακολούθηση», δήλωσε.

tanea.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα