Τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση οφειλών στην εφορία

Μία τελευταία ευκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τις εφορίες δίνει το πολυνομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών σε όσους δεν πρόλαβαν ή δεν είχαν την οικονομική ρευστότητα να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους μέσα στο 2011.

Μάλιστα η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα για τη διαγραφή ακόμα και  του συνόλου των προσαυξήσεων που έχουν προστεθεί σε βεβαιωμένες οφειλές, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίοι οι φορολογούμενοι θα ρυθμίσουν την αποπληρωμή τους.

Αναλυτικά η ρύθμιση προβλέπει:

-Εφάπαξ καταβολή, με διαγραφή όλων των προσαυξήσεων.

-Σε 2 έως 12 δόσεις, με έκπτωση 90% των προσαυξήσεων.

- Σε 13 έως 24 δόσεις, αφαιρώντας το 75% των προσαυξήσεων.

- Σε 25 έως 36 δόσεις, με έκπτωση 60% των προσαυξήσεων.

- Σε 37 έως 48 δόσεις, αφαιρώντας το 45% των προσαυξήσεων.

- Σε 49 έως 60 δόσεις, με απαλλαγή του 25% των προσαυξήσεων.

Η ρύθμιση προβλέπει επίσης ότι το ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 100 ευρώ, ενώ μπορούν να ενταχθούν σε αυτήν όσοι φορολογούμενοι υποβάλλουν σχετική αίτηση έως και τις 29 Φεβρουαρίου, στην αρμόδια ΔΥΟ ή το τελωνείο, όπου έχουν βεβαιωθεί οι οφειλές τους.

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όσες οφειλές είναι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, μαζί με τις μέχρι τότε επιβληθείσες προσαυξήσεις. Ο οφειλέτης φορολογούμενος ωστόσο μπορεί να ζητήσει να ενταχθούν και όσες οφειλές του βρίσκονται σε αναστολή είσπραξης ή έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Οικονομία

Star.gr
Σχολιάστε το άρθρο: