Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «The Future for Children» και το « Ίδρυμα ΚΕΠΑΚΥ – Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Σοφοκλέους» εγκαινίασαν την επόμενη φάση του προγράμματος Olympic Dreams με την υποστήριξη της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «The Future for Children» και το « Ίδρυμα ΚΕΠΑΚΥ – Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Σοφοκλέους» εγκαινίασαν την επόμενη φάση του προγράμματος Olympic Dreams με την υποστήριξη της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου

Προς τιμήν της επίσημης έναρξης της δεύτερης φάσης του προγράμματος Olympic Dreams στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό φιλανθρωπική εκδήλωση από το Ίδρυμα «The Future for Children» και το Ίδρυμα ΚΕΠΑΚΥ στο ξενοδοχείο AJAX στην Λεμεσό στις 10 Μαΐου 2023.

Από Κυπριακής πλευράς, η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φίλιππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, ο ιδρυτής του ΚΕΠΑΚΥ, Ανδρέας Σοφοκλέους, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), Γεώργιος Κούμας και η Χριστίνα Σοφοκλέους, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος ΚΕΠΑΚΥ, παρευρέθηκαν στην τελετή.Η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φίλιππα Καρσερά Χριστοδουλίδη και ο φιλάνθρωπος και ιδρυτής του προγράμματος Olympic Dreams, Anatoliy Boyko

Εκ μέρους της Ουκρανίας, στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, Ruslan Nimchynskyi, και ο φιλάνθρωπος και ιδρυτής του προγράμματος Olympic Dreams, Anatoliy Boyko. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας, Vadim Gutzait, ο οποίος εκτελεί και καθήκοντα ως Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Ουκρανίας και είναι πρώην Ολυμπιονίκης, μίλησε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ευχαριστώντας την Κύπρο για την προσφορά της. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Oleg Orekhov, αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κολλεγίου Ivan Piddubny, η Olena Pavlova, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Irpin, η Karen Balayan και η Oleksandra Starkova, εκπρόσωποι της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας στην περιοχή του Κιέβου και η Oleksandra Novikova, Διευθύνουσα Σύμβουλος στο έργο Olympic Dreams.

«Η Κύπρος είναι στην ευχάριστη θέση να βοηθήσει τα παιδιά και τους νέους αθλητές της Ουκρανίας», σημείωσε στην ομιλία της η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φίλιππα Καρσερά Χριστοδουλίδη. «Είμαστε πανέτοιμοι να υποστηρίζουμε τα παιδιά της Ουκρανίας, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».Περίπου 150 νεαροί αθλητές από τις πληγείσες περιοχές της Ουκρανίας μένουν προσωρινά και προπονούνται στην Κύπρο στο πλαίσιο του προγράμματος Olympic Dreams, από τις αρχές του Απρίλη μέχρι και το τέλος Μαΐου 2023. Αντιπροσωπεύουν 6 αθλήματα: τζούντο, ταεκβοντό, ποδόσφαιρο, ξιφασκία, γυμναστική και στίβο.

«Η ιδέα της δημιουργίας μιας διεθνούς αθλητικής κατασκήνωσης μας ήρθε την άνοιξη του 2022, όταν συνειδητοποιήσαμε ότι οι νεαροί αθλητές μας έμειναν χωρίς καμία αθλητική υποδομή λόγω του πολέμου», δήλωσε ο εμπνευστής του έργου Ανατόλι Μπόικο. Συνέχισε λέγοντας, "Η άθληση δεν συγχωρεί τις παύσεις. Έτσι, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε νεαρούς, υποσχόμενους αθλητές από την Ουκρανία στην Κύπρο για να έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την άθληση τους μακριά από την εμπόλεμη ζώνη».

Η τρέχουσα κατασκήνωση είναι ήδη η τέταρτη από την έναρξη του έργου. Η Κύπρος, μετά την Ελλάδα, έγινε η τρίτη χώρα που υποστήριξε το έργο Olympic Dreams και η πρώτη που φιλοξενεί αθλητική κατασκήνωση για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Συνολικά, περίπου 500 Ουκρανοί αθλητές είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν σε ασφαλείς συνθήκες, και να προετοιμαστούν για σημαντικά τουρνουά και διαγωνισμούς, χάρη στο Olympic Dreams και ως αποτέλεσμα υψώθηκε η σημαία της Ουκρανίας στη διεθνή αθλητική σκηνή πολλαπλές φορές.

«Εμείς και το ίδρυμά μας υποστηρίζουμε ήδη για δεύτερη φορά τα παιδιά της Ουκρανίας στην Κύπρο», δήλωσε ο ιδρυτής του ΚΕΠΑΚΥ, Ανδρέας Σοφοκλέους, «και έχουμε σχέδια να επεκτείνουμε αυτή την υποστήριξη στο μέλλον».

Η πρώτη φάση του προγράμματος στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους – όταν 50 νεαροί Ουκρανοί αθλητές τζούντο φιλοξενήθηκαν σε αθλητική κατασκήνωση στα Περβόλια της Λάρνακας για δύο μήνες.

Οι καλεσμένοι της φιλανθρωπικής εκδήλωσης στη Λεμεσό είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν παραδοσιακά αναμνηστικά της Ουκρανίας. Όλα τα έσοδα διατέθηκαν για την υποστήριξη του προγράμματος Olympic Dreams.

Παρουσιαστές της πανηγυρικής εκδήλωσης ήταν οι γνωστοί Marysya Horobets και Volodymyr Ostapchuk.

Θυμίζουμε ότι το έργο των διεθνών αθλητικών κατασκηνώσεων, Olympic Dreams, ξεκίνησε το 2022 με την υποστήριξη της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας της περιφέρειας Κιέβου, της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία καθώς και με προσωπική πρωτοβουλία του προστάτη του Ιδρύματος «The Future for Children», Anatoliy Boyko. Ο κύριος στόχος του έργου είναι η υποστήριξη του Olympic Reserve της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα