Κύπρος: Σκληρή μάχη για την προεδρία – Oμαλά και χωρίς προβλήματα η ψηφοφορία

Κύπρος: Σκληρή μάχη για την προεδρία – Oμαλά και χωρίς προβλήματα η ψηφοφορία

Μετά από μια δεκαετία η Κύπρος θα έχει νέο Πρόεδρο, καθώς ο Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε να μην διεκδικήσει εκ νέου την Προεδρία. Οι κάλπες έχουν ανοίξει για τον πρώτο γύρο με τους υποψηφίους που κατέρχονται στην αναμέτρηση να είναι όλοι καλοί συνεργάτες του απερχόμενου προέδρου, «παιδιά» του όπως χαρακτηριστικά λένε στη Μεγαλόνησο.
Πρώτος γύρος Προεδρικών εκλογών σήμερα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ένας γύρος που θα κρίνει πολλά για την επόμενη Κυριακή και κυρίως για τις συμμαχίες που θα καταστεί δυνατόν να διαμορφωθούν ανάλογα και με το ποιοι θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο.

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 7πμ έως τις 12 και από τη 1μμ μέχρι τις 6μμ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργήσουν και εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα, σε Αθήνα και ακόμα οκτώ πόλεις για τους περίπου 5.000 πολίτες που έχουν δηλώσει ότι θέλουν να ψηφίσουν επί ελληνικού εδάφους.

Το ποσοστό των ατόμων που έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής, ανέρχεται στο 33, 7% ενώ οι υποψήφιοι είναι 14 εκ των οποίων οι τρεις είναι οι επικρατέστεροι.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης που κατεβαίνει ως ανεξάρτητος και τη στήριξη τους στο πρόσωπο τους έχουν εκφράσει το Δημοκρατικό Κόμμα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, είναι ο πρόεδρος τη Δημοκρατικού Συναγερμού και ο μόνος από τους τρεις επικρατέστερους υποψήφιους που έχει «κομματικό καπέλο» και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, που κατεβαίνει ως ανεξάρτητος, έχοντας την εκπεφρασμένη στήριξη του ΑΚΕΛ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News
Μετά από μια δεκαετία η Κύπρος θα έχει νέο Πρόεδρο, καθώς ο Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε να μην διεκδικήσει εκ νέου την Προεδρία. Οι κάλπες έχουν ανοίξει για τον πρώτο γύρο με τους υποψηφίους που κατέρχονται στην αναμέτρηση να είναι όλοι καλοί συνεργάτες του απερχόμενου προέδρου, «παιδιά» του όπως χαρακτηριστικά λένε στη Μεγαλόνησο. Πρώτος γύρος Προεδρικών εκλογών σήμερα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ένας γύρος που θα κρίνει πολλά για την επόμενη Κυριακή και κυρίως για τις συμμαχίες που θα καταστεί δυνατόν να διαμορφωθούν ανάλογα και με το ποιοι θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο. Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 7πμ έως τις 12 και από τη 1μμ μέχρι τις 6μμ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργήσουν και εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα, σε Αθήνα και ακόμα οκτώ πόλεις για τους περίπου 5.000 πολίτες που έχουν δηλώσει ότι θέλουν να ψηφίσουν επί ελληνικού εδάφους. Το ποσοστό των ατόμων που έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής, ανέρχεται στο 33, 7% ενώ οι υποψήφιοι είναι 14 εκ των οποίων οι τρεις είναι οι επικρατέστεροι. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης που κατεβαίνει ως ανεξάρτητος και τη στήριξη τους στο πρόσωπο τους έχουν εκφράσει το Δημοκρατικό Κόμμα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, είναι ο πρόεδρος τη Δημοκρατικού Συναγερμού και ο μόνος από τους τρεις επικρατέστερους υποψήφιους που έχει «κομματικό καπέλο» και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, που κατεβαίνει ως ανεξάρτητος, έχοντας την εκπεφρασμένη στήριξη του ΑΚΕΛ.

Δείτε ακόμα