Κύπρος: 65χρονος καταδικάστηκε για κτηνοβασία – Κακοποιούσε ζώα σε κτηνοτροφική μονάδα

Κύπρος: 65χρονος καταδικάστηκε για κτηνοβασία – Κακοποιούσε ζώα σε κτηνοτροφική μονάδα

Για την κακοποίηση ζώων σε κτηνοτροφική μονάδα της Κύπρου καταδικάστηκε την Τετάρτη (21/9) 65χρονος. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας του επέβαλε ποινή άμεσης φυλάκισης εννιά μηνών.

Σύμφωνα με το sigmalive.com ο άνδρας που καταδικάστηκε, κρίθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία σε 57 κατηγορίες που αφορούν κτηνοβασία, παράβαση του Νόμου για την προστασία και ευημερία των ζώων

Ο κατηγορούμενος κατά τις ίδιες πληροφορίες είχε προκαλέσει σε διαφορετικές ημερομηνίες ταλαιπωρία, τραυματισμό και φόβο σε ζώο και είσοδο σε ξένη περιουσία με σκοπό την διάπραξη ποινικού αδικήματος, αδικήματα που διαπράχθηκαν τους πρώτους μήνες του 2018.

Όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης στις 3 Φεβρουαρίου του 2018 καταγγέλθηκε από ιδιοκτήτη μικρής κτηνοτροφικής μονάδας σε περιοχή χωριού της επαρχίας Λάρνακας, ότι τον τελευταίο μήνα, άγνωστο πρόσωπο εισερχόταν εντός της μονάδας και κακοποιούσε τα ζώα του. Η μονάδα τέθηκε υπό μερική παρακολούθηση από τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό, ωστόσο τα αδικήματα εξακολουθούσαν να διαπράττονται».

«Τα ζώα εξετάστηκαν από λειτουργό του Κτηνιατρείου και διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον τα δύο από αυτά που εξετάστηκαν, είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά. Η συγκεκριμένη πράξη είχε επαναληφθεί μέχρι και τις 10 Μαρτίου οπόταν ύστερα από εξετάσεις και μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, ηγέρθηκαν υποψίες εναντίον άνδρα ηλικίας 65 ετών από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «ο άνδρας συνελήφθη από την Αστυνομία και σε θεληματική του κατάθεση παραδέχθηκε ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τις 10 Μαρτίου του 2018, προέβη σε κακοποίηση ζώων στην κτηνοτροφική μονάδα του παραπονούμενου. Η υπόθεση καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και ύστερα από ακροαματική διαδικασία, επιβλήθηκε σήμερα Τετάρτη στον 65χρονο, ποινή άμεσης φυλάκισης 9 μηνών».