Κύπρος: Ουρές και λποθυμίες στο εμβολιαστικό κέντρο στη Λεμεσό

Κύπρος: Ουρές και λποθυμίες στο εμβολιαστικό κέντρο στη Λεμεσό

Το αδιαχώρητο σημειώνεται από το πρωί της Τρίτης στο εμβολιαστικό κέντρο που βρίσκεται στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό της Κύπρου, με τους πολίτες να στριμώχνονται για να πάρουν θέση για εμβολιασμό.

Πολίτες διαμαρτύρονται για την πολύωρη αναμονή στην ουρά στη ζέστη έξω από το εμβολιαστικό κέντρο, ενώ οι υπεύθυνοι απευθύνουν εκκλήσεις για υπομονή.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του sigmalive.com ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Ευαγόρας Ταμπούρης, σημείωσε:

«Προειδοποιούμε γι αυτή την κατάσταση από τις 27 Δεκεμβρίου, ότι θα συμβούν αυτά τα πράγματα. Εδώ βρίσκονται 500- 600 άτομα, αναμένουν να εμβολιαστούν σε ένα γήπεδο των 15.000 ατόμων μέσα με κερκίδες αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να κάτσει ο κόσμος. Μεγάφωνα και κλιματιστικά δεν υπάρχουν, τα φωνάζουμε του κύριου Υπουργού Υγείας από τις αρχές του Γενάρη αυτά τα πράγματα.

Τις προηγούμενες φορές ήταν μέσα στις βροχές, τώρα μέσα στον ήλιο, πριν λίγο λιποθύμησαν κάποιοι άνθρωποι εδώ, δηλαδή και να θέλεις να εμβολιαστείς, οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Πώς γίνεται ο Υπουργός Υγείας να καλεί τον κόσμο να εμβολιαστεί, αλλά να τους έχει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Και το χειρότερο; Επωμίζονται όλο το κόστος οι νοσηλευτές που εργάζονται».

Πολίτης κατήγγειλε ότι «η γυναίκα μου είναι εγχειρισμένη, κάθεται στην καρέκλα, έχουμε ραντεβού για 09:45 αλλά έχει ήδη περάσει μισή ώρα και θα περιμένουμε ίσως άλλη μια ώρα. Πολλή ταλαιπωρία, ο κόσμος κάτω από τον ήλιο, κανένας συντονισμός. Εντελώς απρογραμμάτιστοι».

Άλλη πολίτης εξηγεί ότι «είχαμε ραντεβού αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα μικρόφωνο να φωνάζουν στον κόσμο τουλάχιστον και μαζεύτηκαν όλοι μπροστά. Δεν ξέρω τι θα γίνει, ποιοι θα κολλήσουν και ποιοι όχι».

«800.000 είμαστε οι Κύπριοι. Γιατί να έχουμε τέτοιο συνωστισμό σήμερα. Ήρθαμε μέσα στον κούφο. Πού τηρούνται τα πρωτόκολλα; Πού είναι οι υπεύθυνοι; Γιατί άργησαν να φέρουν τα εμβόλια; Τι εκάμνασειν;», ανέφερε χαρακτηριστικά πολίτης έξω από το κέντρο.

Ο κ. Ταμπούρης πρόσθεσε ότι όταν έφτασε στο χώρο, στις 7.30, διαπίστωσε πως ήδη ανέμεναν πάνω από 200 άτομα πολύ πριν από την ώρα έναρξης των εμβολιασμών «κάτι που δεν δικαιολογείται» και σημείωσε ότι οι πολίτες πρέπει να κάνουν υπομονή και να προσέρχονται στην ώρα που είναι το ραντεβού τους.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα με την αναμονή των πολιτών έξω στη ζέστη και την μη επαρκή κάλυψη από τα δυο στέγαστρα που τοποθετήθηκαν, ο κ.Ταμπούρης είπε πως γίνεται προσπάθεια να δοθεί πρόσβαση εντός του κλειστού γηπέδου του αθλητικού κέντρου, ενώ διαβεβαίωσε ότι, είτε σήμερα το απόγευμα, είτε το αργότερο αύριο το πρωί, θα τοποθετηθούν άλλα δυο στέγαστρα.

«Μας παραχώρησε η Ε.Φ. τέντες για να προστατεύσουμε λίγο τον κόσμο, η επέκταση του κέντρου έγινε την περασμένη εβδομάδα και υπό κανονικές συνθήκες, σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί θα έρθουν οι επόμενες τέντες», συμπλήρωσε.

Επανέλαβε, τέλος, την έκκληση του για υπομονή και κάλεσε το κοινό να προσέρχεται στην ώρα του ραντεβού του και όχι πολύ νωρίτερα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις που παρατηρήθηκαν σήμερα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα