Κύπρος-Εμβολιασμοί: Θωρακίστηκε το 82% των ατόμων άνω των 80 ετών

Κύπρος-Εμβολιασμοί: Θωρακίστηκε το 82% των ατόμων άνω των 80 ετών

Σημαντικά στοιχεία σε ό,τι αφορά την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού που ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου 2020 με τα άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω και τους διαμένοντες σε στέγες ευγηρίας μέχρι και σήμερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας Κύπρου.

Όπως έγινε γνωστό, μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το 82% των ατόμων αυτών, με το 70% να έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου και το 12% με την 1η δόση του εμβολίου. Η Κύπρος είναι στις πρώτες θέσεις στην ΕΕ ως προς την εμβολιαστική κάλυψη των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω. Την ίδια ώρα, ποσοστό 76% των ατόμων στην ηλικιακή ομάδα 70-79 έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του ή έχει πάρει τουλάχιστον την 1η δόση. Με τα δεδομένα αυτά, η Κύπρος έχει πετύχει τον στόχο που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιωμένων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «από τα τέλη Ιανουαρίου, οπότε και ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό ο εμβολιασμός στις στέγες ευγηρίας, το ποσοστό θετικότητας είναι σταθερά στο 0,2%, ενώ στα νοσοκομεία παρατηρείται μεγάλη μείωση των εισαγωγών ατόμων άνω των 75 ετών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα