Επτά νέα κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο

Στα επτά ανήλθαν την Παρασκευή τα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού στην Κύπρο, από σύνολο 2.427 εργαστηριακών διαγνώσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θετικών κρουσμάτων στα 857 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, τα νέα περιστατικά COVID-19 κατανέμονται ως εξής:

Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 642 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, με 1 θετικό αποτέλεσμα.

Από σύνολο 141 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.

Από σύνολο 174 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, δεν εντοπίστηκε κρούσμα, ενώ από σύνολο 322 εργαστηριακών διαγνώσεων σε άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό, προέκυψαν 2 κρούσματα.

Από σύνολο 635 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.

Από 439 διαγνώσεις από τον έλεγχο 2.000 εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο ποτών και τροφίμων και τους οίκους ευγηρίας, δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα, και από 74 δείγματα που λήφθηκαν από εργαζόμενους στον ΟΚΥπΥ, δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Από το πρόγραμμα των 20.000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου, και μέχρι τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, συνολικά 18.549 εργαστηριακές εξετάσεις.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 13 άτομα, με ένα εξ αυτών να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ δόθηκε επίσης ένα εξιτήριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά τέσσερις ασθενείς, ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τρεις στη ΜΕΘ Λευκωσίας.

Επίσης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται εκτός αναπνευστήρα δύο ασθενείς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη αλλά σταθερή».

Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα