Υπόθεση Ορέστη: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την 6χρονη Sierra

Υπόθεση Ορέστη: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την 6χρονη Sierra

Νεκρή εντοπίστηκε και ανασύρθηκε το μεσhμέρι της Τετάρτης από τη λίμνη Μεμί η 6χρονη Sierra, κόρη της Mary Rose η οποία εντοπίστηκε πρώτη στο φρεάτιο της φρίκης στο Μιτσερό.

Η σορός εντοπίστηκε σε κατάσταση σαπωνοποίησης και σε βάθος έξι μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τυλιγμένη σε σεντόνι και δεμένη σε τσιμεντομπλόκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πολίτη», ο δρόμος για τον εντοπισμό της σορού άνοιξε μετά από νέα ανάκριση του 35χρονου. Εκεί ο καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνος δήλωσε στους ανακριτές ότι είπε ψέματα στην αρχική του κατάθεση για την τοποθεσία που έριξε την σορό της 6χρονης. Ακολούθως οι ανακριτές της υπόθεσης τον οδήγησαν στη λίμνη όπου υπέδειξε νέο χώρο.

«Εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι είναι μια σημαντική εξέλιξη ως προς τη διερεύνηση αυτών των σοβαρών υποθέσεων», είπε, προσθέτοντας ότι «θα ακολουθήσουν σίγουρα εξετάσεις για την ταυτοποίηση της σορού και όλες οι άλλες εξετάσεις ή και έρευνες που χρειάζεται να γίνουν», σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας και πρόσθεσε ότι αυξάνεται περαιτέρω ο όγκος του ανακριτικού έργου, έτσι ώστε να καλυφθεί μέσα από καταθέσεις και αυτή η εξέλιξη έτσι ώστε να είναι όλα τεκμηριωμένα.

«Για ακόμη μια φορά η επιμονή όλων, πρώτα της ανακριτικής ομάδας και όλων όσοι συμμετέχουν στις έρευνες, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αρμοδίων υπηρεσιών και άλλων προσώπων ήταν σημαντικές, έτσι ώστε να υπάρχει και το σημερινό αποτέλεσμα», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν ο ύποπτος έκανε νέες υποδείξεις στο χώρο, ο κ. Αγγελίδης απάντησε ότι «όσον αφορά τις οποιεσδήποτε λεπτομέρειες αφορούν το ανακριτικό έργο, εκείνο το οποίο μπορούμε να δηλώσουμε είναι το αποτέλεσμα το οποίο υπάρχει σήμερα».

Πρόσθεσε ότι ενόψει του γεγονότος ότι την Παρασκευή λήγει το διάταγμα κράτησης, «θα ζητηθεί από τους ανακριτές ανανέωση του διατάγματος κράτησης του υπόπτου και σίγουρα στο δικαστήριο θα αναφερθούν όλες οι εξελίξεις που υπάρχουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι γνωστό και το έχουμε δηλώσει ότι είναι από τις σοβαρότερες υποθέσεις, λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων – και το τονίζω – τον μεγάλο αριθμό καταθέσεων που είναι πέραν των 700, ίσως να είναι και πολύ περισσότερες, του μεγάλου αριθμού τεκμηρίων και εξετάσεων και ερευνών που γίνονται για τις υποθέσεις».

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές τη διάπραξη επτά συνολικά φόνων με θύματα πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.

Πρόκειται για τη Marry Rose (Φιλιππίνες) και την ανήλικη κόρη της Sierra – Graze, την Arian Palanas (Φιλιππίνες), τη Maricar Valdez (Φιλιππίνες), τη Livia Florentina (Ρουμανία) και την ανήλικη κόρη της Elena Bunea και την Khadha Anu (Νεπάλ). Για όλα τα θύματα είχαν γίνει καταγγελίες στην αστυνομία για την εξαφάνισή τους, εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε το χώρο εργασίας της.

Εναντίον του υπόπτου διερευνάται και υπόθεση βιασμού αλλοδαπής γυναίκας, με τον ίδιο να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα