Serial killer - Κύπρος: Ο Ορέστης μιλούσε με 32 γυναίκες

Serial killer - Κύπρος: Ο Ορέστης  μιλούσε με 32 γυναίκες

Στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ο «διαδικτυακός Ορέστης» μιλούσε με 32 γυναίκες μέσω διαφόρων ιστοσελίδων έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, οι οποίες ψάχνουν μέσω των διαλόγων να διαπιστώσουν σε ποιο σημείο είχε προχωρήσει η επαφή. 

Ανακριτές του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν θέσει υπό παρακολούθηση τα προφίλ συγκεκριμένων γυναικών που είχαν έρθει σε επαφή με τον 35χρονο στρατιωτικόΣύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» της Κύπρου, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν προκύψει δεν υπάρχουν ενδείξεις που να δείχνουν σθεναρά ότι κάποια από τις γυναίκες με τις οποίες ήρθε σε επαφή ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς ίσως να έπεσε θύμα του, πλην αυτών που γνωρίζουμε έως σήμερα.

Οι έρευνες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν πάντως ολοκληρωθεί.

Ανακριτές του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν θέσει υπό παρακολούθηση τα προφίλ συγκεκριμένων γυναικών που είχαν έρθει σε επαφή με τον 35χρονο στρατιωτικό, για να διαπιστωθεί ποια είναι ενεργά και ποια όχι. Αυτά που δεν είναι ενεργά για μεγάλο χρονικό διάστημα κινούν υποψίες και αστυνομικοί επιχειρούν να έρθουν σε επαφή με τους κατόχους των επίμαχων προφίλ.

Επίσης, οι ειδικοί του ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν καταφέρει να φτάσουν στα δεδομένα που έκρυβε η κάρτα μνήμης που κατείχε ο 35χρονος και την οποία προσπάθησε να καταπιεί στη θέα των αστυνομικών, όταν συνελήφθη. Σ’ αυτήν υπάρχουν αρκετά δεδομένα και κυρίως οι επαφές που είχε με γυναίκες το τελευταίο διάστημα. Ο «Ορέστης» ήταν πεπεισμένος μέχρι την τελευταία στιγμή ότι δεν θα έφταναν σ’ αυτόν οι Αρχές, γι’ αυτό και δεν πρόλαβε να απαλλαγεί από διάφορα στοιχεία που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι ανακριτικές αρχές. 

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε η νεκροψία επί της σορού της γυναίκας από το Νεπάλ που ανασύρθηκε από λάκκο στην Ορούντα, με την παρουσία και ανθρωπολόγων. Γίνονται προσπάθειες να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου ώστε να φανεί αν και αυτή σκοτώθηκε διά στραγγαλισμού ή με κεφαλοκλείδωμα. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη προγραμματισθεί η νεκροψία επί της σορού της 8χρονης Ελένας Ναταλία που ανασύρθηκε την περασμένη Κυριακή από την Κόκκινη Λίμνη.

Έρευνες στις λίμνες

Ένα χαλί μέσα στο οποίο ήταν τυλιγμένα σφουγγάρια δεμένα σ’ ένα κομμάτι ξύλο που προσομοίαζαν με ανθρώπινη σορό, κινητοποίησε χθες την Αστυνομία στην Κόκκινη λίμνη του Μιτσερού. Το παράξενο αντικείμενο ανέσυρε στις 12.30 το μεσημέρι δύτης και αμέσως λόγω του σχήματός του προκλήθηκε κινητοποίηση. 

Οι έρευνες της Αστυνομίας σε δύο λίμνες συνεχίστηκαν και χθες χωρίς αποτέλεσμα, ωστόσο οι ερευνητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ και της ιδιωτικής εταιρείας επιμένουν με στόχο να φτάσουν στις δύο σορούς που φαίνεται να πέταξε ο καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνος. Ο 35χρονος στρατιωτικός έχει παραδεχθεί σε καταθέσεις του στην Αστυνομία ότι σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο παιδιά, με την Αστυνομία να έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εντοπίσει τις σορούς τεσσάρων γυναικών και ενός παιδιού. Υπολείπονται οι σοροί μιας γυναίκας και ενός παιδιού ηλικίας έξι ετών, της Σιέρρα Γκράτζε. 

Υπενθυμίζεται ότι από την Κόκκινη λίμνη ανασύρθηκαν δύο βαλίτσες, εντός των οποίων υπήρχαν δύο σοροί, η μια εκ των οποίων ανήκει σε παιδί. Χωρίς ακόμη να έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί, πιθανολογείται ωστόσο ότι ανήκουν στη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα 36 ετών, από τη Ρουμανία, και στην 8χρονη κόρη της, Έλενα Ναταλία Μπουνέα, τις δολοφονίες των οποίων ομολόγησε ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς.

Στην τρίτη βαλίτσα που συνεχίζει να αναζητείται στην Κόκκινη λίμνη, ο καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνος κατέθεσε ότι τοποθέτησε τη σορό της Μαρικάρ Βαλτέζ 29 ετών από τις Φιλιππίνες, την οποία όπως ισχυρίστηκε, επίσης στραγγάλισε. Σημειώνουμε ότι αν αποτύχει και το σόναρ στην Κόκκινη λίμνη, τότε θα ζητηθεί η συνδρομή ειδικού ραντάρ διείσδυσης εδάφους το οποίο μπορεί να σκανάρει τον βυθό, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί η αναζητούμενη βαλίτσα η οποία πιθανόν να έχει σκεπαστεί με λάσπη.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, έχει ομολογήσει συνολικά επτά φόνους. Της Μαρί Ρόουζ και της 6χρονης κόρης της από τις Φιλιππίνες, της Αριάν Παλάνας Λοζάνο και της Μαρικάρ Βαλτέζ επίσης από τις Φιλιππίνες, της Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα 36 ετών και της 8χρονης κόρη της, Ελένα Ναταλία από τη Ρουμανία και της Ασμίτα Κχάκτα Μπίστα, 30 ετών από το Νεπάλ.

 

Με πληροφορίες από τον «Φιλελεύθερο»

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κύπρος

Σχετικά TAGS:
Zougla.gr
Σχολιάστε το άρθρο: