Κύπρος: Η βαλίτσα μυστήριο στα σκουπίδια και η σχέση με τον Ορέστη

Ακόμη ένα μυστήριο ξετυλίγεται στην Κύπρο καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για να εξιχνιαστούν οι δολοφονίες που έχει κάνει ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, ο ίλαρχος που εμφανιζόταν στα θύματά του ως "Ορέστης". Στο επίκεντρο τώρα μπαίνει μια νέα βαλίτσα που ίσως συνδέεται με τον serial killer.

 Πρόκειται για μια μεγάλη, πράσινη καρό βαλίτσα, η οποία είχε βρεθεί σε κάδο σκουπιδιών από ιδιοκτήτρια εστιατορίου στην περιοχή του Ιδαλίου. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο «Ορέστης» να συνδέεται με το νέο εύρημα.

Ήταν τέλη Φεβρουαρίου όταν η ιδιοκτήτρια εστιατορίου βρήκε σε μεγάλο κάδο σκουπιδιών τη μεγάλη πράσινη καρό βαλίτσα. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Πολίτης, η γυναίκα είχε προσπαθήσει να σηκώσει τη βαλίτσα αλλά ήταν πολύ βαριά. Αν και την παραξένεψε το γεγονός, δεν έδωσε σημασία. Αποφάσισε να την αφήσει στο σημείο όπου τη βρήκε μέχρι την επόμενη αποκομιδή των σκουπιδιών.

Όταν σχεδόν έναν μήνα μετά προέκυψαν οι αποκαλύψεις για τη δράστη του serial killer, η γυναίκα βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα σοκ. Αναγνώρισε από τις φωτογραφίες στα Μέσα Ενημέρωσης τον 35χρονο ίλαρχο. Ο «Ορέστης» είχε βρεθεί, μερικές μέρες πριν στο εστιατόριο της και είχε φάει εκεί με την παρέα του.

Η γυναίκα είναι έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον serial killer της Κύπρου μόλις μερικές μέρες πριν ο «Ορέστης» συλληφθεί για το φόνο της άτυχης Mary Rose!

Όταν ξεκίνησαν οι έρευνες για τις βαλίτσες όπου ο «Ορέστης» είχε βάλει τα θύματά του, η γυναίκα άρχισε να υποψιάζεται πως ίσως η μεγάλη πράσινη καρό βαλίτσα που δεν μπορούσε να σηκώσει, να συνδέεται με την πολύκροτη υπόθεση! Πλέον, οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Το νέο μυστήριο έρχεται καθώς συνεχίζονται για 25η μέρες οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη και τη λίμνη Μεμί. Οι κυπριακές αρχές συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες για να εντοπίσουν τα πτώματα της 29χρονος Maricar και της μικρής Sierra, κόρης του πρώτου θύματος του serial killer, της Mary Rose.

Το υπερσύγχρονο σύστημα sonar πρόκειται να μεταφερθεί σήμερα (08.05.2019) στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου, όπου θα αρχίσει σκανάρισμα της λίμνης. Στην Κόκκινη Λίμνη, δύτης θα καταδυθεί ξανά και αν χρειαστεί θα γίνουν έρευνες και με τη ρομποτική κάμερα. Το απόγευμα της Τρίτης, δύτης με σκάφανδρο ερεύνησε ξανά το χώρο αλλά τις έρευνες δυσχεραίνει η μηδενική ορατότητα και το γεγονός ότι τα νερά της λίμνης είναι θολά.

Οι έρευνες της Τετάρτης θα επικεντρωθούν δυτικά και βόρεια της Κόκκινης Λίμνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κέντρο Συντονισμού βρίσκεται σε επικοινωνία με Άγγλους εμπειρογνώμονες ώστε σε επόμενο στάδιο και αν χρειαστεί θα γίνει χρήση ραντάρ διείσδυσης εδάφους, ούτως ώστε να ελεγχθούν οι περιοχές μέσα στη Λίμνη που είναι καλυμμένες με λάσπη.

Με πληροφορίας από politis.com.cy και cyprustimes.com
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα