Κύπρος: Επιστράτευσαν Sonar για να εντοπιστούν οι σοροί των θυμάτων του λοχαγού

Κύπρος: Επιστράτευσαν Sonar για να εντοπιστούν οι σοροί των θυμάτων του λοχαγού

Ένα υπερσύγχρονο Sonar επιστρατεύτηκε στη μάχη για να εντοπιστούν οι σοροί των θυμάτων του Νίκου Μεταξά. Ο Ορέστης που έχει παγώσει την Κύπρο με την εγκληματική του δράση έχει ισχυριστεί στην ομολογία του πως στην Κόκκινη Λίμνη έχει πετάξει τα πτώματα των θυμάτων του.

Το Σάββατο (03.05.2019) το Sonar «σάρωσε» το βυθό της Κόκκινης Λίμνης, εκεί όπου ο «Ορέστης» έχει πει στους ανακριτές ότι πέταξε τα πτώματα μιας γυναίκας και της 8χρονης, κόρης ενός εκ των θυμάτων του, Elena Natalia Bunea.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν το ΚΣΕΔ, η CYTA και το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, για τη μετατροπή σε τοπικό, ώστε αυτό να δίδονταν ακριβείς συντεταγμένες.

Ο Ισπανός χειριστής του Sonar, του παγκόσμιου γεωγραφικού συστήματος αναφοράς, φωτογράφισε τι έχει ο πυθμένας της Κόκκινης Λίμνης. Το υλικό αναμένεται να μελετηθεί και αναλόγως του τι θα δείξει θα αποφασιστούν και τα επόμενα βήματα των ερευνών.

Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη αναμένεται να συνεχιστούν αύριο Κυριακή (05.05.2019) με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας. Ωστόσο εάν από την ανάλυση του υλικού εντοπιστεί το οτιδήποτε δεν αποκλείεται να καταδυθούν δύτες για ανάσυρση του.

Το Sonar «καταδύθηκε» και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, εκεί όπου γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra, της κόρης της άτυχης Mary Rose, την οποία σκότωσε ο «Ορέστης» και πέταξε στο φρεάτιο στο Μιτσερό.

Πηγή: cyprustimes.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα