Κυνική ομολογία του λοχαγού serial killer στην Κύπρο: Την έπνιγα και ένιωθα ωραία

Κυνική ομολογία του λοχαγού serial killer στην Κύπρο: Την έπνιγα και ένιωθα ωραία

Εμβρόντητοι οι αστυνομικοί στην Κύπρο άκουγαν τον κρατούμενο υπολοχαγό  να τους λέει πως ένιωθε ωραία όταν έπνιγε μια γυναίκα.  Μιλώντας στους ανακριτές για το πρώτο θύμα, που εντοπίστηκε στο πηγάδι του μεταλλείου Μιτσερού, τη Marry Rose από τις Φιλιππίνες, ο 35χρονος προέβη στην κυνική ομολογία, ενώ για τον φόνο της εξάχρονης κόρης της δεν έδωσε σαφείς εξηγήσεις.

Όπως αποκάλυψε στους ανακριτές, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» αποφάσισε να το ξανακάνει. Έτσι επιδίωξε την γνωριμία του με την Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες. «Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε στους ανακριτές. Και για την Arian, ομολόγησε κυνικά ότι την έπνιξε την ώρα που έκαναν σeξ.
 
Αρχικά, σε φρεάτιο σε εγκαταλελειμμένο μεταλλείο του χωριού Μιτσερό, ανακαλύφθηκε το πτώμα μιας 38χρονης γυναίκας. Ήταν η Marry Rose, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί μαζί με την εξάχρονη κόρη της. Ένα ακόμα πτώμα ανακαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο. Πλέον είναι κοινή πεποίθηση ότι στο ίδιο πηγάδι (φρεάτιο) κρύβονται μυστικά από τη δράση ενός serial killer.

Ο ίδιος ο 35χρονος υπολοχαγός του Κυπριακού Στρατού, μετά τη σύλληψη του παραδέχθηκε τρεις δολοφονίες, καθώς είπε ότι σκότωσε και την 6χρονη κόρη της γυναίκας από τος Φιλιππίνες.

Η αστυνομία αναζητεί το πτώμα σε φράγμα στο χωριό Ξυλιάτου.

H δεύτερη γυναίκα, αν και επισήμως δεν έχει αναγνωριστεί, είναι η 28χρονη Arian Palanas Lozano η οποία είχε εξαφανιστεί τον Ιούλιο του 2018.

Πάντως ακόμα δεν έχουν εντοπισθεί άλλα πτώματα.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας τόνισε πως έχουν εντοπιστεί πάρα πολλά μπάζα στο φρεάτιο, κάτι που καθιστά δύσκολη την προσπάθεια των πυροσβεστών. Aνέφερε επίσης πως κατά τις έρευνες χρησιμοποιήθηκαν ρομποτικές κάμερες σύγχρονης τεχνολογίας.

Αναμένεται τώρα να μελετηθούν προσεκτικά τα βίντεο που κατέγραψαν σημεία του φρεατίου, κάτω από το νερό.

Σύμφωνα με πηγή πληροφόρησης, στις ανακριτικές αρχές υπάρχουν υποψίες ότι ο 35χρονος είπε ψέματα για το πτώμα της μικρής στη λίμνη Ξυλιάτου, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 35χρονος θα ανακριθεί και πάλι.

 Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη δράση του λοχαγού serial killer

Ανατριχίλα προκαλούν οι σοκαριστικές λεπτομέρειες που βλέπουν με καταιγιστικό ρυθμό το φως της δημοσιότητας μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας της 38χρονης Marry Rose από τις Φιλιππίνες και της 6χρονης κόρης της από αξιωματικό του Κυπριακού στρατού. Ενώ οι Αρχές αναζητούσαν τις εξαφανισμένες γυναίκες, ο 35χρονος αναρτούσε στα social media φωτογραφίες από τα τοπία που πετούσε τα πτώματα. Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού κοριτσιού, αλλά και άλλων θυμάτων.

Ο 35χρονος, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των Αρχών, ομολόγησε και τις δύο δολοφονίες των γυναικών που εντοπίστηκαν σε φρεάτιο στο Μιτσερό της Λευκωσίας, αλλά και αυτή της 6χρονης κόρης της Marry Rose. Μάλιστα, το πρωί οδηγήθηκε στη λίμνη «Μεμί» στον Ξυλιάτο, όπου υπέδειξε το σημείο όπου πέταξε το πτώμα της ανήλικης.

Το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε σήμερα αίτημα της Αστυνομίας για εξαήμερη προσωποκράτηση του 35χρονου λοχαγού σε σχέση με υπόθεση φόνου δεύτερης γυναίκας, το πτώμα της οποίας ανασύρθηκε χθες από το φρεάτιο στο Μεταλλείο Μιτσερού. Ο 35χρονος τελεί υπό κράτηση και για την υπόθεση φόνου της 38χρονης Mary Rose.

Όπως αναφέρει το offsite.com.cy, ο δράστης εκμυστηρεύτηκε ενώπιον των δικαστικών Αρχών ότι το δεύτερο θύμα, μία 28χρονη γυναίκα «ονόματι» Arian Palanas Lozano (επίσης από τις Φιλιππίνες), πήγε σπίτι του όπου είχαν ερωτική επαφή και ακολούθως την έπνιξε. Ανέφερε, επίσης, ότι την έδεσε και την πέταξε στο φρεάτιο.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως o δράστης οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη λίμνη «Μεμί», όπου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του μέσου, υπέδειξε ένα σημείο κοντά σε δέντρο λέγοντας πως εκεί έριξε το πτώμα της 6χρονης, ενώ στη συνέχεια το έσπρωξε έτσι ώστε να πέσει στην λίμνη.

Παράλληλα, νέες σκοτεινές πτυχές της σατανικής δράσης του λοχαγού serial killer, «φωτίζονται», επιτείνοντας την αίσθηση της φρίκης.

Μία από αυτές είναι το «ψάρεμα» υποψήφιων θυμάτων μέσω των social media, αλλά και οι φωτογραφίες που ανέβαζε στο facebook, όσο και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τις περιοχές που έριχνε τα νεκρά πτώματα των θυμάτων του με σκοπό να τα εξαφανίσει.

Κάποιες εξ αυτών μάλιστα σε ημερομηνίες μετά τη διάπραξη των αδικημάτων, που όπως ακούστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου προσδιορίζονται μεταξύ 23.7.2018 και 20.3.2019.

Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο και από τους ανακριτές της υπόθεσης, όπως ακούστηκε και ενώπιον του Δικαστηρίου Λευκωσίας, κατά την πρώτη προσαγωγή του υπόπτου την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές έχουν εκφράσει φόβους για περισσότερα πτώματα στο φρεάτιο, καθώς οι υποβρύχιες κάμερες έδειξαν πως υπάρχουν μέσα στο νερό τουλάχιστον ακόμη δύο «όγκοι».

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 6χρονης – Τέλος για σήμερα

Ο διευθυντής της κυπριακής πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας ανέφερε πως διακόπτονται για σήμερα οι έρευνες που γίνονται σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία η οποία διαθέτει ειδικές κάμερες για χρήση στο νερό.

Η έρευνα, σημείωσε, «είναι δύσκολη λόγω κατασκευαστικών και άλλων εμποδίων εντός του φρεατίου του μεταλλείου».

Πρόσθεσε, δε, πως γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, λαμβάνοντας υπόψη και την ασφάλεια του προσωπικού λόγω των κινδύνων που υπάρχουν στο συγκεκριμένο χώρο. 

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και αύριο.

Παράλληλα άκαρπες ήταν οι προσπάθειες των Αρχών για την εύρεση του πτώματος της 6χρονης Sierra Graze Seucaliuc, η οποία δολοφονήθηκε μαζί με την μητέρα της τον Μάϊο του 2018, από τον 35χρονο Κύπριο λοχαγό, ο οποίος παραδέχθηκε την διάπραξη του διπλού φόνου.

Ο λοχαγός, αναφερόμενος κατά την ανάκριση στην 6χρονη, υποστήριξε ότι την είχε τυλίξει με σεντόνι, βάζοντας μέσα πέτρες, πριν την πετάξει στο φράγμα. Μεταφέρθηκε μάλιστα στο φράγμα Ξυλιάτου για να υποδείξει το ακριβές σημείο που πέταξε το πτώμα της 6χρονης.

Υποστήριξε επίσης πως όταν πέταξε το πτώμα, αυτό έμπλεξε σε κάποια κλαδιά και αναγκάστηκε να το σπρώξει πιο μέσα.

Το δεύτερο πτώμα

Χθες, εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών), κάνοντας έρευνα στο φρεάτιο βάθους 130 μέτρων όπου είχε βρεθεί το πτώμα της 38χρονης Mary Rose εντόπισαν, ακόμη ένα πτώμα γυναίκας το οποίο κατάφεραν να βγάλουν στην επιφάνεια. Το άψυχο σώμα της γυναίκας ήταν γυμνό και τα χέρια της δεμένα, με τον ίδιο τρόπο που είχαν δεθεί και τα άκρα της 38χρονης από της Φιλιππίνες.

Η αυτοψία που διενεργήθηκε οδηγεί στην εκτίμηση ότι πρόκειται για νεαρή γυναίκα, ασιατικής καταγωγής και ενδεχομένως να βρίσκεται στον κατάλογο των γυναικών που έχουν δηλωθεί ως εξαφανισθείσες τα τελευταία χρόνια. 

Το πτώμα βρισκόταν επίσης σε κατάσταση σαπωνοποίησης.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις και λόγω της απουσίας εμφανών εξωτερικών τραυμάτων, πιστεύεται ότι και αυτή η γυναίκα στραγγαλίστηκε και στη συνέχεια το πτώμα της πετάχτηκε στο φρεάτιο για να εξαφανιστούν τα ίχνη του εγκλήματος.

Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες στις δολοφονίες των γυναικών

Τουλάχιστον φρίκη προκαλούν τα όσα αποκαλύπτονται ώρα με την ώρα από το έγκλημα του Μιτσερού.

Οι ομοιότητες στα πτώματα, συγκλονίζουν και οδηγούν σε ένα προφίλ κατά συρροή δολοφόνου. Οι ανακριτικές Αρχές κάλεσαν σύμφωνα με το sigmalive ειδικό εμπειρογνώμονα από την Scotland Yard ο οποίος έχει ειδίκευση στους δολοφόνους με αυτό το προφίλ.

• Ένα σημείο ομοιότητας στις δυο δολοφονίες είναι ο τρόπος με τον οποίο ο 35χρονος «ψάρευε» τα θύματά του. Μέσω ενός ιστότοπου διαδικτυακών γνωριμιών, ο 35χρονος συνομιλούσε με τα θύματά του. Στη φωτογραφία προφίλ του χρησιμοποιούσε φωτογραφία ενός άλλου συνάδελφού του ο οποίος ενώ συνελήφθη και παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου μαζί του, ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος μετά από ένα 24ωρο.

• Ένα ακόμη σημείο ομοιότητας είναι ο τρόπος με τον οποίο εντοπίστηκαν τα δυο πτώματα. Και οι δυο γυναίκες εντοπίστηκαν δεμένες.

• Παράλληλα και οι δύο γυναίκες ρίχθηκαν στο φρεάτιο.

• Τέταρτο σημείο ομοιότητας είναι ότι και οι δυο γυναίκες εντοπίστηκαν γυμνές.

• Ενώ η καταγωγή και των δυο γυναικών, είναι από τις Φιλιππίνες.

Φόβοι για άλλα πτώματα

Η χθεσινή έρευνα, με τις υποβρύχιες κάμερες και τους αυτοδύτες της ΕΜΑΚ, προκάλεσε τρόμο καθώς προέκυψαν ενδείξεις για την ύπαρξη ακόμα δύο πτωμάτων στο ίδιο φρεάτιο.

Φήμες ανέφεραν πως ίσως υπάρχει και πτώμα ενός άνδρα, αλλά δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση για κάτι τέτοιο.

Η έρευνα στο φρεάτιο είναι ιδιαιτέρως δύσκολη καθώς αυτό είναι γεμάτο με νερό βάθους 100 μέτρων και ο όγκος του υπολογίζεται στο 1 εκ κυβικά μέτρα. Παράλληλα στον πυθμένα του φρεατίου υπάρχουν πολλές υπόγειες σήραγγες οι οποίες επίσης είναι γεμάτες νερό το οποίο προέρχεται από υπόγεια ύδατα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει άντληση. Ακόμα και αν αυτό ήταν εφικτό ο κίνδυνος κατάρρευση των γαλαριών του μεταλλείου θα αποτελούσε τεράστιο πλήγμα στις ελπίδες για ανεύρεση στοιχείων. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε όπως η έρευνα γίνει με τεχνικά μέσα (κάμερες) αν και η λάσπη δυσκολεύει την επιχείρηση.

Κατά συρροή δολοφόνος;

Ο τρόπος που ήταν δεμένο και το δεύτερο πτώμα δημιουργεί εύλογες υποψίες στην αστυνομία, ως προς το δράστη. Για το λόγο αυτό οι ανακριτές συνεχίζουν να ασκούν πίεση ώστε να αποκαλύψει και άλλες εγκληματικές ενέργειες. Ο λοχαγός περιγράφεται ως κλειστός χαρακτήρας χωρίς να έχουν καταγραφεί κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων και πέρυσι το Μάρτιο τιμήθηκε και με μετάλλιο στρατιωτικής αξίας. Είχε παντρευτεί και βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγο του με την οποία έχουν δύο παιδιά. Η σύλληψη του ανοίγει το πεδίο των αστυνομικών ερευνών καθώς φαίνεται πως χρησιμοποιούσε το internet για να προσεγγίζει αλλοδαπές, κυρίως από τις Φιλιππίνες, εμφανιζόμενος ως φωτογράφος με ο όνομα «Ορέστης».

Μάλιστα στο προφίλ του είχε χρησιμοποιήσει την φωτογραφία συναδέλφου του αξιωματικού, με τον οποίο μοιάζουν εμφανισιακά, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει και στη σύλληψη ενός 30χρονου αξιωματικού, το οποίο άφησε στη συνέχεια ελεύθερο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες βράδυ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Σίγμα ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης ζήτησε και έλαβε ενημερωτικό σημείωμα για τον εν λόγω αξιωματικό, επισημαίνοντας ότι στο επαγγελματικό του Περιβάλλον ήταν ολιγομίλητος, χωρίς έξαρση θυμού και αρνητικής συμπεριφοράς.

To Offsite επικοινώνησε με άτομα από το επαγγελματικό περιβάλλον του 35χρονου τα οποία επισήμαναν ότι δεν είχε τάσεις θυμού στην υπηρεσία.

Θέμα διαθεσιμότητας

Όσον αφορά στο γεγονός ότι δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η διαθεσιμότητα εξυπηρετεί την μη παρέμβαση στις ενέργειες της Αστυνομίας, και δεν τέθηκε γιατί θα έπρεπε να δινόταν το δικαίωμα ακρόασης στον αξιωματικό και θα θεωρείτο ότι γινόταν παρέμβαση στο έργο της Αστυνομίας.

Τέλος εξήγησε, ότι εάν αποφασιστεί ποινική διαδικασία εναντίον του τότε ενεργοποιείται η προϋπόθεση για διαθεσιμότητα, όπως και αν αφεθεί ελεύθερος.

Εναντίον του 35χρονου διερευνώνται αδικήματα που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου.

Το προφίλ του 35χρονου περιγράφεται ως «σκοτεινό», αφού φέρεται να πρόκειται για άτομο το οποίο δεν εξωτερίκευε συναισθήματα.

Άτομα που συνυπήρξαν μαζί του κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του σε στρατόπεδα της Ε.Φ κάνουν λόγο για άτομο το οποίο δεν παρουσίαζε επιθετικές συμπεριφορές απέναντι σε στρατιώτες ή σε οποιονδήποτε άλλον. Αντιθέτως, φέρεται κατά διαστήματα να αποκάλυπτε προσωπικά του δεδομένα σε άτομα στον επαγγελματικό του χώρο.

Δήλωνε φωτογράφος

Ο ίδιος ως «Ορέστης» παρουσιαζόταν με το επάγγελμα του φωτογράφου ενώ στην πραγματικότητα ήταν αξιωματικός. Συνεργαζόταν με σειρά από ηλεκτρονικά περιοδικά φωτογραφίας, έχοντας βραβευτεί και για ορισμένες λήψεις του.

Η δουλειά του ως φωτογράφου περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τοπία, με πολλές από τις λήψεις του να είναι από την ευρύτερη περιοχή του Μιτσερού αλλά και του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, εκεί όπου εντοπίστηκαν δηλαδή οι δυο σοροί των γυναικών.

Πώς διάλεγε τα θύματά του

Ο δράστης των δολοφονιών επέλεγε, όπως όλα δείχνουν, αλλοδαπές που βρισκόντουσαν στη Κύπρο για εργασία ή ως πρόσφυγες. Γνώριζε πως η εξαφάνιση τους δεν θα απασχολούσε ιδιαιτέρως τις αστυνομικές αρχές, κάτι που αποδείχθηκε αληθές. Η Marry Rose και η κόρη της είχαν δηλωθεί ως εξαφανισθείσες τον Μάιο του 2018 και μέχρι την ημέρα που εντοπίστηκε τυχαία από τουρίστες το πτώμα της 38χρονης δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό στοιχείο εκ μέρους της αστυνομίας, η οποία πίστευε πως μάνα και κόρη έφυγαν από τη Κύπρο μέσω των κατεχομένων. Ωστόσο αν είχε γίνει έρευνα θα διαπιστωνόταν ότι είχαν αφήσει πίσω τα διαβατήρια τους και όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν επίσης πως ο λοχαγός με το ψευδώνυμο «Ορέστης», πριν από λίγο καιρό είχε επικοινωνήσει με την μητέρα άλλης νεαρής από τις Φιλιππίνες που έχει εξαφανιστεί ισχυριζόμενος πως γνωρίζει ότι την κόρη της «την έφαγαν οι αρχές του κράτους». Επίσης είχε επικοινωνήσει με Κύπριο ο οποίος εκπροσωπεί τις αλλοδαπές οικιακές βοηθούς ζητώντας πληροφορίες για θέση εργασίας οικιακής βοηθού στη Πάφου ισχυριζόμενος ότι ενδιαφέρεται για κάποια φίλη του.

Τέλος, η ιστοσελίδα «reporter», αποκαλύπτει μηνύματα του λοχαγού σε φίλη της Marry Rose, στην οποία ανέφερε ότι θέλει να την ενημερώσει για στοιχεία που αφορούν την 38χρονη αλλά θα έπρεπε να συναντηθούν μόνοι τους χωρίς την παρουσία άλλου ατόμου σε κλειστό χώρο. Η γυναίκα φοβήθηκε και η συνάντηση – ευτυχώς – δεν έγινε ποτέ.

Οι ταυτότητες των θυμάτων

Τα θύματα του 35χρονου έχουν καταγωγή από τις Φιλιππίνες. Είναι μία 38χρονη, η 6χρονη κόρη αυτής και μία 28χρονη.

Συγκεκριμένα, το πρώτο πτώμα που ταυτοποιήθηκε ήταν αυτό της 38χρονης Μαρί Ρόουζ Τιμπούρτσιο. Η αστυνομία αναζητά το πτώμα της 6χρονης κόρης της Sierra. Το παιδί όπως και η μητέρα του αγνοούνταν από τις 5 Μαΐου 2018.

Η δεύτερη γυναίκα που εντοπίστηκε στο φρεάτιο ήταν η Αριάν Παλάνας Λοσάνο, 28 ετών, με καταγωγή, επίσης, τις Φιλιππίνες. Η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί στις 21/7/2018.

 

Με πληροφορίες από politis.com.cy, philenews.comoffsite

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα