Κύπρος: Εργαζόμενος σε νοσοκομείο παρενοχλεί σεξουαλικά νοσοκόμες και καθαρίστριες

Κύπρος: Εργαζόμενος σε νοσοκομείο παρενοχλεί σεξουαλικά νοσοκόμες και καθαρίστριες

Μια ανώνυμη γραπτή καταγγελία για εργαζόμενο, ο οποίος παρενοχλεί τον γυναικείο πληθυσμό στο νοσοκομείο Λευκωσίας και υπογράφεται από «ομάδα υπαλλήλων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας», έφθασε στις 18 Φεβρουαρίου στον υπουργό Υγείας, στον Γενικό Ελεγκτή, στον επιστημονικό διευθυντή του νοσηλευτηρίου και στον Φιλελεύθερο.

Η καταγγελία στην οποία προβαίνουν, όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή, «νοσοκόμες, βοηθοί νοσοκόμου και καθαρίστριες» του νοσοκομείου αφορά άτομο (το οποίο και κατονομάζεται) που αρμοδίως βρίσκεται καθημερινά στο νοσηλευτήριο και, όπως υποστηρίζουν, παρενοχλεί σεξουαλικά τις γυναίκες/μέλη του προσωπικού και συμπεριφέρεται απρεπώς.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την καταγγελία, το άτομο αυτό «καθημερινά τριγυρνά σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου παρενοχλώντας το γυναικείο προσωπικό με ανήθικες προτάσεις με αισχρό τρόπο. Το άτομο αυτό έχει προειδοποιηθεί από τις επηρεαζόμενες κοπέλες άπειρες φορές και η μόνη απάντηση που παίρνουν είναι ότι αν δεχτούν τις ανήθικες αυτές προτάσεις θα τις προωθήσει για προαγωγές και αν δεν δεχτούν θα φροντίσει να μετακινηθούν από το νοσοκομείο και να μετατεθούν σε άλλα μικρότερα ιατρικά κέντρα». Επίσης, όπως αναφέρεται στην επιστολή, έχει προτείνει σε άλλες «κοπέλες τον διορισμό τους στη Δημόσια Υπηρεσία εφόσον δεχθούν να έρθουν σε ερωτικές δραστηριότητες μαζί του».

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι καταγγέλλουσες, «οι σύζυγοι και σύντροφοι των κοπέλων έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση και, εφόσον δεν ληφθούν άμεσα μέτρα (άμεση μετακίνηση του ατόμου αυτού), θα προχωρήσουν σε δικά τους μέτρα που είναι αποτελεσματικά, παρουσία ΜΜΕ».

Καταλήγοντας, αναφέρουν: «Θα παραμείνουμε ανώνυμες εφόσον, όπως έχω προαναφέρει, το άτομο αυτό προβαίνει σε απειλές και δρα εκδικητικά».

Η καταγγελία, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», έχει ήδη φθάσει στα χέρια της Διεύθυνσης του νοσηλευτηρίου, η οποία έχει προχωρήσει άτυπα και σε μια προκαταρκτική διερεύνηση, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει οτιδήποτε μεμπτό. Βεβαίως, όπως αναφέρθηκε στον «Φ», δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί επίσημα κάποια έρευνα ή να γίνει επίσημα κάποια καταγγελία στην Αστυνομία, αφού, πρώτον, η καταγγελία είναι ανώνυμη και, δεύτερον, δεν δίνονται συγκεκριμένα στοιχεία. Πάντως, όπως μας αναφέρθηκε, δεν αποκλείεται να πρόκειται και για «επαγγελματικές αντιζηλίες».

Πηγή: topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα