Αναστασιάδης: Επιθυμία μας είναι η άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Αναστασιάδης: Επιθυμία μας είναι η άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Την ιδέα του για την αποκεντρωμένη διοίκηση σε πιθανή λύση του Κυπριακού, εξηγεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο CNN Greece.

Ο Κύπριος Πρόεδρος υπογραμμίζει ότι όσο περισσότερες των λοιπών λειτουργιών του κράτους μεταφερθούν στις πολιτείες, τόσο πιο αυτόνομες θα είναι για θέματα της καθημερινότητας των πολιτών. «Αυτό θα διευκολύνει ώστε να μην υπάρχουν τριβές ή αιτίες κατά τη διάρκεια ή προ του δημοψηφίσματος, επιχειρήματα κατά της όποιας λύσης θα εμπεριέχει ανάλογες διατάξεις».

Συμπληρώνει επίσης, ότι επιθυμία της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί, στο Κραν Μοντανά και σημειώνει ότι αναμένει με εποικοδομητική διάθεση και βούληση τη συνάντησή του με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λούτ.

Αναφορικά με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει ότι είναι πιθανόν να υπάρξει νέα συνάντηση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για να προχωρήσει το ζήτημα της διασύνδεσης της κινητής τηλεφωνίας.

 

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα