Κύπρος: Ξεκινά η δίκη για την άγρια διπλή δολοφονία του ζευγαριού

Κύπρος: Ξεκινά η δίκη για την άγρια διπλή δολοφονία του ζευγαριού

Ζωντανεύει ξανά η διπλή δολοφονία της Κύπρου με θύματα το ζεύγος Χατζηγεωργίου καθώς τη Δευτέρα θα αρχίσει η ακρόαση της υπόθεσης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, σύμφωνα με το philenews.com.

Κατηγορούμενοι για το στυγερό έγκλημα είναι ο Λοΐζος Τζιωνής 33 ετών από τη Λευκωσία, ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού, η 21χρονη πρώην σύντροφος του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τη Δευτέρα αναμένεται ότι θα ακουστούν τα γεγονότα για τον πρωταγωνιστή του φονικού Λοΐζο Τζιωνή, ο οποίος έχει παραδεχθεί όλες τις κατηγορίες πλην αυτή της διάρρηξης, αφού ο ίδιος επιμένει ότι ήταν ανοικτά όταν πήγαν στο σπίτι του ζεύγους το βράδυ της 18ης Απριλίου 2018.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδεχομένως ο 33χρονος να αλλάξει την απάντησή του από παραδοχή σε μη παραδοχή, οπότε θα γίνει ακρόαση για όλους τους κατηγορούμενους, όμως αυτό θα ξεκαθαρίσει ενώπιον του Κακουργιοδικείου και αφού έρθει σε συνεννόηση με τη δικηγόρο του.

Δεν αποκλείεται σε κάποιο στάδιο να διαφοροποιηθούν οι κατηγορίες για άλλον κατηγορούμενο, κάτι όμως που θα ξεκαθαρίσει στην πορεία της δίκης και αφού δώσει το πράσινο φως ο Γενικός Εισαγγελέας.

Πάντως, το Κακουργιοδικείο το οποίο θα είναι υπό τη νέα του σύσταση (Χ. Πογιατζιής, Κυριακίδου και Καπετάνιου) έχει ορίσει την ακρόαση της υπόθεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ώστε η δίκη να προχωρήσει τάχιστα και χωρίς διακοπές. Στην περίπτωση που ο 33χρονος παραμείνει στην αρχική του απάντηση, το δικαστήριο δεν αποκλείεται να του επιβάλει άμεσα ποινή και να αρχίσει η ακρόαση για τους άλλους κατηγορούμενους. Στο δικαστήριο τη Δευτέρα θα παρευρίσκονται και μάρτυρες κατηγορίας.

Οι κυριότερες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι ο φόνος εκ προμελέτης, η συνωμοσία για φόνο, η συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, η ληστεία, η νυχτερινή διάρρηξη και κλοπή και η ένοπλη είσοδος με σκοπό την κλοπή.

 

philenews

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα