Κύπρος: Εσωτερικό θέμα της ελληνικής κυβέρνησης η παραίτηση Κοτζιά

Κύπρος: Εσωτερικό θέμα της ελληνικής κυβέρνησης η παραίτηση Κοτζιά

Η θέση της κυπριακής κυβέρνησης είναι πολύ λεπτή και δεν μας πέφτει λόγος για ζητήματα, που αφορούν στα εσωτερικά της Ελλάδας», σχολίασε ο υφυπουργός Προεδρίας, Βασίλης Πάλμας, στην πρώτη αντίδραση της Λευκωσίας για την παραίτηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Μιλώντας στον ρ/σ Active ο κ. Πάλμας είπε πως «θα ήταν από μέρους μας τουλάχιστον αφελές να πάρουμε θέση γύρω από ένα καθαρά εσωτερικό θέμα της Ελλάδας».

Κληθείς να σχολιάσει, αν η παραίτηση του Έλληνα ΥΠΕΞ αποτελεί απώλεια για το Κυπριακό, δεδομένων και των πρωτοβουλιών που είχε αναλάβει ο Νίκος Κοτζιάς, ο κ. Πάλμας ανέφερε πως και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι πολύ καλός γνώστης του Κυπριακού και έχει καθημερινή και στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

«Η συνεργασία Αθηνών και Λευκωσίας θα συνεχιστεί είτε το χαρτοφυλάκιο τού υπουργείο Εξωτερικών αναλάβει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, είτε με οποιονδήποτε άλλον επιλέξει στην πορεία», σημείωσε ο κ. Πάλμας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όλα θα βρουν ξανά το ρυθμό τους.

Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες της κυπριακής κυβέρνησης για την αγαστή συνεργασία με τον Νίκο Κοτζιά.

 

 

 ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα