Λάρνακα: Τα αναπάντητα ερωτήματα της απαγωγής των 10χρονων αγοριών

Λάρνακα: Τα αναπάντητα ερωτήματα της απαγωγής των 10χρονων αγοριών

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι έρευνες των ανακριτών αναφορικά με την απαγωγή των δυο 10χρονων αγοριών από το Δημοτικό σχολείο Καμάρων την περασμένη Τρίτη.

Ως ανατροπή εξάλλου καταγράφεται η σημερινή κράτηση 41χρονου νοσηλευτή ο οποίος είχε συλληφθεί χθες Παρασκευή αργά το απόγευμα και θα αφηνόταν σήμερα ελεύθερος.

Ο 41χρονος κατηγορείται για παρέμβαση στην δικαστική διαδικασία, αφού φέρεται να προσέγγισε γιατρό προκειμένου να πει ότι παρακολουθούσε τον 35χρονο φερόμενο απαγωγέα και να του χορηγούσε ψυχοτρόπα φάρμακα. Το Δικαστήριο διέταξε την διήμερη προσωποκράτησή του.

Υπό κράτηση μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη παραμένει ο 35χρονος βασικός ύποπτος. Τα δυο παιδιά έδωσαν οπτικογραφημένες καταθέσεις, οι οποίες αξιολογούνται από τους ανακριτές.

Απαντήσεις εξάλλου αναμένεται να δοθούν τις αμέσως επόμενες μέρες σε καίρια  ερωτήματα στους ανακριτές.

Τα αναπάντητα ερωτήματα και τα δεδομένα

- Το κίνητρο της απαγωγής. Ο φερόμενος απαγωγέας παραδέχθηκε μεν την διάπραξη των αδικημάτων αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το αν το κίνητρο της απαγωγής ήταν τα λύτρα, παρά τα όσα λέχθηκαν από τις πρώτες ώρες της απαγωγής.

- Το γκρι αυτοκίνητο. Μετά και από την δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο λίγα λεπτά μετά την απαγωγή, το οποίο αποκάλυψε το SigmaLive, φαίνονται τα δυο παιδιά να κινούνται πεζά μαζί με τον απαγωγέα. Όπως έχει ξεκαθαριστεί, τα δυο παιδιά δεν πήγαν ποτέ σε αυτοκίνητο. Ωστόσο, απομένει να απαντηθεί γιατί άλλαζαν οι πινακίδες των αυτοκινήτων που εντοπίστηκαν.

- Τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, τα οποία αναμένεται να ξετυλίξουν περαιτέρω το κουβάρι των ερευνών.

- Το πώς προμηθευόταν συνταγογραφούμενα ψυχοτρόπα φάρμακα ο απαγωγέας, τα οποία όπως διαφάνηκε χορήγησε και στα δυο παιδιά όταν τα οδήγησε στο διαμέρισμά του.

- «Καθαροί» ωστόσο είναι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του 35χρονου, στους οποίους δεν εντοπίστηκε ο,τιδήποτε που να σχετίζεται με την απαγωγή.

sigmalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα