Βρέθηκαν τα δύο παιδιά που είχαν εξαφανιστεί από δημοτικό σχολείο

Βρέθηκαν τα δύο παιδιά που είχαν εξαφανιστεί από δημοτικό σχολείο

Σε σπίτι πολύ κοντά στο σχολείο τους απο όπου εξαφανίστηκαν 7 ώρες νωρίτερα, βρέθηκαν τα δύο παιδιά, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί το πρωί, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχες της Κύπρου.

Την εντολή για να ανακοινωθεί ότι τα παιδιά έχουν εντοπιστεί και είναι καλά στην υγεία τους έδωσε στις αρμόδιες Αρχές ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, ενώ ο Υπουργός Παιδείας είχε ήδη ενημερώσει τους γονείς τους για την αίσια έκβαση της περιπέτειας τους.

Αμέσως μετά την ανεύρεση τους, τα παιδιά βρέθηκαν στην αγκαλιά των γονιών τους, οι οποίοι είναι Ελλαδίτες και συνδέονται φιλικά, μάλιστα οι δύο εξ αυτών φέρονται να είναι συνάδελφοι.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ, οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει και τον άνδρα ο οποίος φέρεται να τα άρπαξε το πρωί και να τα έβαλε σε αμάξι, με το οποίο τα απομάκρυνε απο την περιοχή του δημοτικού σχολείου όπου πήγαιναν οι δύο 11χρονοι. Πρόκειται για έναν 35χρονο Ελληνοκύπριο, ο οποίος, σύμφωνα με όσα μεταδίδονταν μετά την εξαφάνιση των δύο αγοριών - προσπάθησε να αρπάξει κι άλλα παιδιά έξω απο το σχολείο.

Πως εντόπισαν τον δράστη

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι πιθανό κίνητρο του δράστη να ήταν τα λύτρα. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι ο αδερφός του τον ενημέρωσε πως τα χαρακτηριστικά του δράστη, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία προσομοίαζαν με έναν γείτονα.

Επιπλέον, του είπε ότι είδε τον φερόμενο δράστη να αλλάζει πινακίδες στο αυτοκίνητό του τις τελευταίες μέρες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έμοιαζε με τις περιγραφές που είχαν δοθεί από την Αστυνομία. Ο δράστης και τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο. Δύο αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα, όπου βρήκαν το δράστη με τα δύο παιδιά.

Τόσο ο δράστης όσο και τα δύο παιδιά έμοιαζαν ναρκωμένοι. Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τον έναν αστυνομικό και ο δεύτερος έμεινε στο διαμέρισμα με το δράστη, ο οποίος καθόταν απαθής στον καναπέ και δεν αντιδρούσε.  Τα δύο παιδιά φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν αρχικά, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, και αναμένεται πιθανώς να σταλούν στο Μακάρειο Νοσοκομείο, για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε συγχαρητήρια στους πολίτες, στην Αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, που συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων.

Το χρονικό της περιπέτειας

Οι Θεμιστοκλής Ντόγκλης και Φίλιππος Σταματάκης αγνοούνταν από το πρωί της Τρίτης, όταν εξαφανίστηκαν έξω απο το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα, σύμφωνα με την Αστυνομία που έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους.

Ένας άνδρας, ηλικίας 50-60 ετών, ύψους 1,70–1,75 μ., με δεμένο το ένα χέρι, συστήθηκε στα παιδιά ως δάσκαλος, και τους ζήτησε να τον βοηθήσουν να μεταφέρει κάποια βιβλία. Τότε τα άρπαξε, τα έβαλε σε ένα γκρι αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Αμέσως στήθηκεκ γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας, με ελικόπτερα και μπλόκα σε όλη την πόλη, ενώ ενημερώθηκαν λιμάνια, αεροδρόμια και μεθοριακοί σταθμοί, στους οποίους εστάλησαν και φωτογραφίες των αγνοούμενων.

Τελικώς οι έρευνες των Αρχών και η αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων απο τις καταθέσεις και τον τόπο της αρπαγής τους, οδήγησαν στον εντοπισμό των ίδιων των παιδιών, αλλά και του άνδρα που τα άρπαξε έξω απο το σχολείο τους.

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα