Απαγωγή στη Λάρνακα: Πώς εντοπίστηκε ο δράστης. Έμοιαζαν ναρκωμένα τα δύο παιδιά

Απαγωγή στη Λάρνακα: Πώς εντοπίστηκε ο δράστης. Έμοιαζαν ναρκωμένα τα δύο παιδιά

Το παζλ της απαγωγής που συγκλόνισε το παγκύπριο από το πρωί της Τρίτης δεν έχει συμπληρωθεί, αλλά η ταχύτητα με την οποία έδρασε η Αστυνομία και το γεγονός ότι εντοπίστηκαν τα δύο παιδιά είναι άξια συγχαρητηρίων. Στη σύλληψη ενός ατόμου προχώρησαν οι Αρχές, ενώ τα παιδιά ήταν σε κατάσταση σοκ, αμέσως μετά τον εντοπισμό τους.

Τα δύο 11χρονα αγόρια αγνοούνταν από το πρωί μετά που τα είχε πάρει με αυτοκίνητο άγνωστος άντρας από το σχολείο τους. Η Αστυνομία εντόπισε τα δύο αγόρια μετά από 7 ώρες από την απαγωγή τους από το δημοτικό σχολείο Καμάρων. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα δύο παιδιά βρέθηκαν σε σπίτι πολύ κοντά στο σχολείο τους απο όπου εξαφανίστηκαν.  Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη και ο δράστης ο οποίος είναι 35 ετών και ελληνοκύπριος,   ο οποίος και οδηγείται τώρα για ανάκριση.

Ο άνθρωπος που ειδοποίησε την Αστυνομία ανέφερε ότι ο αδερφός του τον ενημέρωσε πως τα χαρακτηριστικά του δράστη όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία προσομοίαζαν με έναν γείτονα.

Επιπλέον του είπε ότι είδε τον φερόμενο δράστη να αλλάζει πινακίδες στο αυτοκίνητό του τις τελευταίες μέρες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έμοιαζε με τις περιγραφές που είχαν δοθεί από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα μόλις έφθασαν στην πολυκατοικία οι δύο αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα όπου εντόπισαν το δράστη με τα δύο παιδιά. Ο ίδιος συνεχίζοντας ανέφερε ότι οι Αστυνομικοί έβγαλαν στα χέρια τα παιδιά «που φαίνονταν ναρκωμένα».

Εξερχόμενα τους διαμερίσματος τα παιδιά ήταν σοκαρισμένα και αφυδατωμένα. Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τον έναν αστυνομικό και ο δεύτερος έμεινε στο διαμέρισμα με το δράστη ο οποίος καθόταν απαθής στον καναπέ και δεν αντιδρούσε.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας προκειμένουν να υποβοληθούν σε εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ, Σωτήρης Παπαδόπουλος, κάνουν λόγο για δύο δράστες. Πιο συγκεκριμένα ο ένας δράστης είναι ο 35χρονος που συνελήφθη ενώ ο δεύτερος είναι ο αδελφός του.

Σε δηλώσεις του ο πατέρας ενός εκ των δύο παιδιών, ευχαρίστησε όλους για τη βοήθεια. «Ήταν όλοι άψογοι», είπε.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, είπε πως ο δράστης δεν έχει απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν, ενώ δεν τίθεται θέμα ούτε για παιδεραστία, ούτε για άλλα ζητήματα. «Ερευνώνται όλες οι πληροφορίες. Πιθανόν κίνητρο τα λύτρα».

Σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές ο δράστης φαίνεται να διεμένει στην ίδια γειτονιά με τα παιδιά και όπως ανέφερε στους αστυνομικούς ανακριτές το κίνητρό του ήταν τα λύτρα.

Την εντολή για να ανακοινωθεί ότι τα παιδιά έχουν εντοπιστεί και είναι καλά στην υγεία τους έδωσε στις αρμόδιες Αρχές ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης.   

Ευχαριστίες και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς την Αστυνομία

Νωρίτερα και ενώ όλη η Κύπρος ήταν στο πόδι για τον εντοπισμό των παιδιών είχαν δει το φως της δημοσιότητας ανησυχητικές πληροφορίες. Ότι δηλαδή ο απαγωγέας είχε προσπαθήσει να αρπάξει και άλλα παιδιά από το σχολείο.

Τα δυο αγόρια, παιδιά Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, εξαφανίστηκαν όταν άνδρας που τους παρουσιάστηκε ως ο νέος τους δάσκαλος τα παρέσυρε μέσα σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε.

 philenews, sigmlive

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα