Οσα κατέθεσε η μητέρα του 8χρονου κοριτσιού που κατέληξε από σηπτικό σοκ. Βίντεο

Ευθύνη σε συγκεκριμένη νοσηλεύτρια επιρρίπτει στην κατάθεση της, η μητέρα του 8χρονου κοριτσιού που ξεψύχησε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Νοσοκομείο Λεμεσού.
 
Όπως ισχυρίστηκε στην κατάθεση που έδωσε στο ΤΑΕ Λεμεσού, η νοσοκόμα την παρότρυνε να υπογράψει εξιτήριο και το πρωί της επόμενης μέρας να πάρει το άρρωστο μωρό της σε συγκεκριμένο γιατρό των εξωτερικών ιατρείων. 
 
«Ο γιατρός των Α’ Βοηθειών μας παρέπεμψε στο Παιδιατρικό Τμήμα. Καθίσαμε σε δυο καρέκλες στο διάδρομο. Η νοσοκόμα (την κατονομάζει) μας ζήτησε κάρτα νοσηλείας. Δεν είχαμε. Μας είπε πως το μωρό έχει άφθες στο στόμα. Δεν καταλάβαινα εγώ και μου τα μετάφρασε η 18χρονη κόρη μου. Μας είπε επειδή δεν έχει παιδίατρο μέσα, αύριο στις 8:00 να πάρουμε το μωρό στα εξωτερικά ιατρεία για να το εξετάσει ο γιατρός. Μας έδωσε ένα χαρτάκι που έγραψε το όνομα του γιατρού», είπε.
 
Μάλιστα η μητέρα του άτυχου κοριτσιού κατέθεσε πως η νοσοκόμα της είπε πως αν δεν έπαιρνε το μωρό την επομένη μέρα για εξέταση, θα την εξανάγκαζε να το πράξει η αστυνομία. 
 
«Για να φύγουμε μου είπαν να γράψω το όνομα μου και να υπογράψω σε ένα χαρτί. Δεν εξέτασαν τον μωρό ούτε θεραπεία του έδωσαν. Πήγαμε σπίτι, κοιμηθήκαμε και τα ξημερώματα το μωρό μου είχε  ψηλό πυρετό και δεν ανέπνεε σχεδόν καθόλου. Πήραμε το μωρό και πήγαμε ξανά στις Πρώτες Βοήθειες», πρόσθεσε.
 
Εκεί, όπως ισχυρίζεται περίμεναν για 20 λεπτά.
 
«Το μωρό μου λιποθύμησε στα χέρια του πατέρα του, ο οποίος άρχισε να φωνάζει. Τότε έβαλαν το μωρό για εξέταση και μας έβγαλαν έξω. Στις 4:40 άκουσα το μωρό μου να κλαίει. Στις 5:00 μας ειδοποίησαν πως πέθανε. Μπήκαμε και το είδαμε μελανιασμένο», αναφέρει στην κατάθεσή της.
 
Κατάθεση έδωσαν γιατροί και παραϊατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες η «on call» παιδίατρος είπε πως ενημερώθηκε από γιατρό των Πρώτων Βοηθειών για το επεισόδιο. 
 
«Καθοδόν για το παιδιατρικό τμήμα δέχθηκα τηλεφώνημα από Νοσοκόμα που μου ανέφερε πως το μωρό πήρε εξιτήριο διότι η μητέρα δεν ήθελε να μείνουν διότι δεν είχαν κάρτα νοσηλείας. Ξανακλήθηκα τα ξημερώματα. Όταν έφτασα το μωρό ήταν σε κωματώδη κατάσταση, δεν αντιδρούσε λεκτικά», είπε.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι η κατάθεση της μητέρας στην οποία ισχυρίστηκε πως δεν κατάλαβε πως υπέγραψε εξιτήριο, αφού δεν μιλά καλά ελληνικά, αντικρούεται διότι μαζί της βρισκόταν και η 18 ετών κόρη της η οποία μιλά άπταιστα την ελληνική γλώσσα.

sigmalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα