Μαϊμού γιατρός παρίστανε τον ερωτευμένο σε 63χρονη και της απέσπασε 117.000 ευρώ

Μία 63χρονη Κύπρια από τη Πάφο, κατήγγειλε στην αστυνομία απάτη και κλοπή 117.000 ευρώ από αγνώστους. Τα χρήματα που της «έκλεψαν» τα είχε εμβάσει η ίδια σε τραπεζικό λογαριασμό αγνώστου.

Η ιστορία έχει την ρίζα της στη γνωριμία της 63χρονης με κάποιον στο facebook, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι γιατρός και υπηρετεί στον ΟΗΕ σε αποστολή στη Συρία.

Μεταξύ τους αναπτύχθηκε σχέση μέχρι του σημείου να συζητούν και για γάμο χωρίς ποτέ να έχει δει ο ένας τον άλλο.

Κάποια στιγμή ο «γιατρός» ανέφερε στην 67χρονη ότι θα ερχόταν στη Κύπρο ένας φίλος του για να καταθέσει σε τράπεζα τους μισθούς του, ώστε να του συμβεί κάτι στη Συρία να διατεθούν στα παιδιά του στην Αγγλία.

Μετά από λίγες ημέρες κάποιος άγνωστος, τηλεφώνησε στην 63χρονη και της ανέφερε ότι είχε έρθει στη Κύπρο εκ μέρους του «γιατρού» για να καταθέσει χρήματα σε λογαριασμό αλλά είχε μπλέξει στα κατεχόμενα και δεν του επέτρεπαν να περάσει στις ελεύθερες περιοχές αν δεν πλήρωνε 57.000 ευρώ. Η 63χρονη επικοινώνησε με τον «γιατρό» ο οποίος την διαβεβαίωσε ότι είναι πρόσωπο εμπιστοσύνης ο φίλος του και να του δώσει τις 57.000 ευρώ με έμβασμα και μετά θα τα πάρει πίσω.

Η 63χρονη έμβασε τις 57.000 ευρώ στο εξωτερικό αλλά το «μπλέξιμο» στα κατεχόμενα για να «ξεμπλέξει» απαιτούσε ακόμα 60.000 ευρώ τα οποία επίσης έδωσε η 63χρονη. Μετά όμως την αποστολή των εμβασμάτων, χάθηκε και ο «γιατρός» και ο φίλος του.

protothema

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ