Έλενα Φρατζή: O ιερέας σπάει τη σιωπή του - Καταδικάστηκα για την σεξουαλική κακοποίηση

Έλενα Φρατζή: O ιερέας σπάει τη σιωπή του - Καταδικάστηκα για την σεξουαλική κακοποίηση

Καταδικάστηκα για την σεξουαλική κακοποίηση της Έλενας χωρίς αποδείξεις. Ο ιερέας που κατηγορήθηκε για την σεξουαλική κακοποίηση της Έλενας Φρατζή, η οποία έβαλε τέλος στη ζωή της τον Μάρτιο του 2018, έσπασε τη σιωπή του.

Η 29χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της στις 23 Μαρτίου 2018. Μιλώντας στην εκπομπή «Tatiana Live» της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon, ο ιερέας αρνείται τις κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος της θετής του κόρης.

“Καταδικάστηκα για την σεξουαλική κακοποίηση της Έλενας χωρίς αποδείξεις. Ειδικά μετά τον θάνατό της, ο όχλος έχει εξεγερθεί εναντίον μου”, είπε χαρακτηριστικά.Αναφερόμενος στην απόφαση καθαίρεσής του, τόνισε: «Δεν περίμενα να με καθαιρέσουν. Θα είναι δύσκολο πια χωρίς μισθό να στηρίξω οικονομικά τις δύο ανάδοχες κόρες μου…»..

Το χρονικό

Όλα άρχισαν τη δεκαετία του 1970, όταν η γιαγιά της Έλενας Φραντζή δολοφονήθηκε από τον παππού της μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, προκαλώντας τεράστιο πλήγμα στον ψυχικό τους κόσμο. Αργότερα, ένα από τα παιδιά της οικογένειας, απέκτησε μία κόρη, την Έλενα.

Σύμφωνα με το politis.cy, από μικρή ηλικία η Έλενα δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια, καθώς η μητέρα της αντιμετώπιζε πρόβλημα με εξαρτήσεις. Ο θετός της πατέρας, ιερέας σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, την κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ σωματική βία ασκούσε σε βάρος της και η μητριά της.

Σε ηλικία μόλις 10 ετών η Έλενα κατήγγειλε το περιστατικό στο Γραφείο Ευημερίας, ωστόσο κανείς δεν την πίστεψε. Ο φάκελός της μάλιστα χάθηκε.

Τρία χρόνια φυλάκιση

Το μαρτύριο της νεαρής κοπέλας συνεχίστηκε για μερικά χρόνια ακόμη, όταν στην ηλικία των 20 ετών αποφάσισε να μιλήσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του θετού της πατέρα.

Το δικαστήριο με απόφασή του, καταδίκασε τον ιερέα σε μόλις τρία χρόνια φυλάκιση, απόφαση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού, ενώ η θετή της μητέρα δεν κατηγορήθηκε. Το διάστημα εκείνο, την Έλενα παρακολουθούσε ψυχολόγος, ενώ η νεαρή κοπέλα σπούδαζε κοινωνική λειτουργός.

Η αρχή του τέλους

Με τη λήξη της ποινής του ο ιερέας επέστρεψε στα καθήκοντά του, κάτι που προκάλεσε τον συγκλονισμό της Έλενας, η οποία παράτησε τις σπουδές της.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η νεαρή κοπέλα ζούσε με επίδομα που λάμβανε από το κράτος, όμως πλέον, τα ψυχικά της τραύματα από τις κακουχίες που είχε υποστεί τα προηγούμενα χρόνια, ήταν περισσότερο από εμφανή. 

 

 

newsit

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κύπρος

-
Σχολιάστε το άρθρο: