Εγινε η νεκροτομή του 10χρονου που τραυματίστηκε θανάσιμα σε αγώνα μπάσκετ

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της της σορού του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή, ο οποίος έχασε χθες τη ζωή του μετά από τραυματισμό στο σχολείο του στην επαρχία Λάρνακα.

Η νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους έδειξε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση ενώ ληφθήκαν περαιτέρω δείγματα για εξετάσεις.

Εκ μέρους της οικογένειας στη νεκροτομή ήταν παρόν ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Να θυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο άτυχος Σταύρος κτύπησε το πρωί της ίδιας μέρας στο κεφάλι, ενώ έπαιζε μπάσκετ την ώρα του μαθήματος της γυμναστικής στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού, όπου φοιτούσε.

Τραγική φιγούρα σε αυτή την υπόθεση η μητέρα του δεκάχρονου μαθητή η οποία επιρρίπτει ευθύνες στους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και καταγγέλλει ότι εάν το παιδί της υποβαλλόταν σε αξονική τομογραφία από την αρχή δεν θα πέθαινε.

Σε μια άλλη εξέλιξη την πενθήμερη κράτηση των δύο γιατρών που συνελήφθησαν σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση για «πρόκληση θανάτου από αμελή και απερίσκεπτες πράξεις» διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας το πρωί του Σαββάτου.

Επίσης, ο ερευνών λειτουργούς που διόρισε ο Υπουργός Παιδείας για το περιστατικό με τον 10χρονο μαθητή στην επαρχία Λάρνακας βρίσκεται σήμερα στο σχολείο.

Συγκλονισμό προκαλούν πάντως όλα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο για την υπόθεση του 10χρονου από τη Λάρνακα, όπου έγινε λόγος για «επισκληρίδιο αιμάτωμα που συνέβαλε στον θάνατο του παιδιού…»

sigmalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα