Oι κατοχικές αρχές συνέλαβαν οκτώ Ελληνοκυπρίους σε παραλία στην Αμμόχωστο

Οι κατοχικές αρχές στην Κύπρο «συνέλαβαν» και κράτησαν για περίπου 15 λεπτά εννέα άτομα που βρίσκονταν στην παραλία «Γλώσσα» στην Αμμόχωστο.

Πρόκειται για 8 Ελληνοκυπρίους και μια Βρετανίδα υπήκοο οι οποίοι μετέβησαν στην παραλία το πρωί πριν την άφιξη των Ευρωβουλευτών.

Η σύλληψη έγινε με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για στρατιωτική περιοχή και πως απαγορεύονταν να βρίσκονται εκεί. Τους ζήτησαν να τους παραδώσουν φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους.

Στη συνέχεια αφού τα έλεγξαν και έσβησαν κάποιες φωτογραφίες, τους άφησαν ελεύθερους λέγοντας τους να απομακρυνθούν από την παραλία.

Τα εννέα άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή συγκεντρωμένα μαζί με τους υπόλοιπους Ελληνοκύπριους στο δρόμο μπροστά από το ξενοδοχείο Κωστάντια και αναμένουν την άφιξη των Ευρωβουλευτών για την επίσκεψη τους στη «Γλώσσα» κρατώντας «σημαίες» του ψευδοκράτους

Στο χώρο βρίσκονται και Ελληνοκύπριοι οι οποίοι μετέβησαν στην Αμμόχωστο για να στηρίξουν την εκδήλωση των Ευρωβουλευτών καθώς και μέλη της «αστυνομίας» του ψευδοκράτους.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου απαριθμεί 9 άτομα. Πρόκειται για τους Ευρωβουλευτές Cecilia Wikström (Σουηδία), Πρόεδρος Επιτροπής – επικεφαλής κλιμακίου, Alberto Cirio (Ιταλία), μέλος, Rosa Estaràs Ferragut (Ισπανία), μέλος, Σοφία Σακοράφα (Ελλάδα), μέλος,  Igor Šoltes (Σλοβενία), μέλος,  Teresa Jiménez-Becerril (Ισπανία), μέλος,  Δημήτρη Παπαδάκης(Κύπρος), μέλος, και Τάκη Χατζηγεωργίου (Κύπρος), μέλος.

Σκοπός της επίσκεψης είναι να επανέλθει στο προσκήνιο το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, στη βάση των προνοιών της Διακήρυξης του Ευρωκοινοβουλίου ημερομηνίας 14 Φεβρουαρίου 2012, που μεταξύ άλλων καλεί την τουρκική Κυβέρνηση να εφαρμόσει τα ψηφίσματα 550 (1984) και 789(1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το πρωί οι Ευρωβουλευτές είχαν συνάντηση με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ενώ χθες το βράδυ συνάντησαν και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα