Διπλό φονικό στη Κύπρο: Ομοιότητες του εγκλήματος με ανεξιχνίαστη υπόθεση

Διπλό φονικό στη Κύπρο: Ομοιότητες του εγκλήματος με ανεξιχνίαστη υπόθεση

Το φάκελο της υπόθεσης δολοφονίας ενός 77χρονου στην Αγλαντζιά της Λευκωσίας «ξεσκονίζουν» οι αρχές της Κύπρου, καθώς εντοπίζονται ομοιότητες με το πρόσφατο διπλό φονικό ζευγαριού στον Στρόβολο.

Όπως γράφει ο «Πολίτης», οι ανακριτές του διπλού φονικού στον Στρόβολο εξετάζουν το ενδεχόμενο οι ύποπτοι να σχετίζονται και με άλλα εγκλήματα, που παραμένουν ανεξιχνίαστα. Η εν λόγω τακτική ακολουθείται πάντοτε σε τέτοιου είδους υποθέσεις, με τις Αρχές να συγκρίνουν στοιχεία που συγκεντρώνονται ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν σχέση με άλλες ανοιχτές υποθέσεις.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη», η διπλή δολοφονία που έχει σοκάρει τόσο την Κύπρο όσο και την Ελλάδα φέρει κοινά στοιχεία με την άγρια δολοφονία του 77χρονου κρεοπώλη Γεωργίου Σταύρου στις 18 Ιουνίου 2013 στην Αγλαντζιά. Η υπόθεση της δολοφονίας του άνδρα, που δέχτηκε 25 μαχαιριές μέσα στο ψυγείο του κρεοπωλείου του, δεν εξιχνιάστηκε ποτέ και ο φάκελος παραμένει ανοιχτός μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, φαίνεται ότι είχε προβληματίσει ιδιαίτερα τις αρχές, καθώς εκ πρώτης όψεως δεν φάνηκε να υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι επρόκειτο για ληστεία. Ενδεικτικό είναι πως ο δολοφόνος δεν πήρε ούτε τα χρήματα που είχε στην τσέπη του ο άτυχος 77χρονος. Δεν είχε εντοπιστεί, ωστόσο, το πορτοφόλι του θύματος.

Και σε εκείνη την περίπτωση είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το έγκλημα «έκρυβε» μεγάλο μίσος, κυρίως λόγω των πολλαπλών τραυμάτων. Την ίδια ώρα, όπως εξηγεί ο Πολίτης, ένα ακόμη σημείο ομοιότητας των δύο υποθέσεων είναι πως ο χώρος είχε καθαριστεί και ο δράστης ή δράστες είχαν προλάβει να εξαφανίσουν τεκμήρια, καθαρίζοντας τον χώρο. Αρχικά, η αστυνομία είχε βάλει στο «κάδρο» των υπόπτων πρόσωπα, που αποδείχτηκε τελικώς πως δεν είχαν καμία σχέση.

Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής τα δύο εγκλήματα δεν έχουν συνδεθεί με επιστημονικό τρόπο. Όπως ανέφερε στον «Π» έγκυρη πηγή, το γεγονός ότι ο φόνος του 77χρονου διεπράχθη στην Αγλαντζιά, στην οποία διέμεναν κάποιοι εκ των υπόπτων του διπλού φόνου, κινητοποίησε τους ανακριτές να «ξεσκονίσουν» και πάλι τον φάκελο της υπόθεσης, ώστε να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα να προκύψουν νέα στοιχεία.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι και η χρονική απόσταση του ενός εγκλήματος από το άλλο δημιουργεί πολλές φορές μια άλλη οπτική, που πιθανώς να βοηθήσει στην εξιχνίαση.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα