Νέα ερωτήματα για το διπλό φονικό στην Κύπρο: Από έγκλημα μίσους στη ληστεία;

Νέα ερωτήματα για το διπλό φονικό στην Κύπρο: Από έγκλημα μίσους στη ληστεία;

Ερωτήματα έχουν δημιουργήσει τα νέα στοιχεία αντί να διαλευκάνουν την υπόθεση του άγριου φονικού στην Κύπρο.

Τα όσα κατέθεσε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ο επικεφαλής των ανακρίσεων της υπόθεσης δίνουν μια νέα τροπή στην όλη υπόθεση, που μέχρι και το βράδυ της περασμένης Τετάρτης παρουσιαζόταν ως ένα έγκλημα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Πέρα από τα όσα είχαν ειπωθεί επίσημα και ανεπίσημα τις προηγούμενες μέρες, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο η εγκληματική ενέργεια, με θύματα δυο πρόσωπα δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια υπόθεση ληστείας, όπως αναφέρει η Καθημερινή Κύπρου.

Τα ερωτήματα

Από έγκλημα μίσους στη ληστεία

Το πρώτο μεγάλο ερώτημα που δημιουργείται, με τα νέα δεδομένα είναι ότι οι ανακριτές έψαχναν να βρουν άκρη στο άγριο φονικό έχοντας κατά νου τα όσα οι ίδιοι αντίκρισαν, μπαίνοντας στην οικία του ζεύγους, αλλά και τις επιστημονικές εξετάσεις που φωτογράφιζαν ένα έγκλημα το οποίο διαπράχθηκε κάτω από έντονη ψυχική πίεση και αρνητικά συναισθήματα του δράστη ή των δραστών, προς τα θύματα.

Παράπλευρη σύλληψη

Το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με το πώς αξιολογείτο μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ ο συλληφθείς, όπου γινόταν λόγος για μια παράπλευρη σύλληψη και όχι βασική.

DNA και παπούτσια

Τρίτο ερώτημα είναι τα ευρήματα των ερευνών τα οποία συνδέονται με τον ύποπτο και οδήγησαν στη σύλληψη και κράτησή του. Η Αστυνομία παρουσίασε στο Δικαστήριο τον εντοπισμό δυο DNA του υπόπτου σε αντικείμενα. Επίσης στα ευρήματα συγκαταλέγεται και ένα ζευγάρι υποδήματα τα οποία εντοπίσθηκαν μέσα στην οικία και ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι είναι δικά του χωρίς περισσότερες πληροφορίες πως αφέθηκε στην οικία ένα τόσο σοβαρό ενοχοποιητικό στοιχείο.

Άφησαν και γραπτά

Άλλο ερώτημα είναι πώς οι δράστες εξαφάνισαν από προσώπου γης το όπλο του φονικού, αλλά άφηναν πίσω τους ίχνη. Πέρα από τα υποδήματα και τα όσα φέρεται να είπε ο ύποπτος σε συγγενικό του πρόσωπο η αστυνομία εντόπισε μέσα στα αυτοκίνητο του υπόπτου δύο σημειωματάρια στα οποία ο 33χρονος είχε γράψει όλα τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης, όπως είπε στο δικαστήριο ο Επικεφαλής των ανακριτών της υπόθεσης.

Χωρίς κουκούλα

Ένας από τους δυο δράστες κυκλοφορούσε μέσα στην οικία χωρίς προφυλάξεις και χωρίς κουκούλα εν αντιθέσει με το δεύτερο που είχε καλύψει το πρόσωπό του, σύμφωνα με την κατάθεση του 15χρονου γιου του ζεύγους. Ο άγνωστος δράστης περιγράφεται από τον ανήλικο άντρας λεπτός ύψους 1.70 περίπου με μελαχρινά χαρακτηριστικά και μαύρα γένια. Με βάση τα όσα κατέθεσε ο ανήλικος αλλά και από τα στοιχεία που υπάρχουν οι ανακριτές κάνουν λόγο για υπόθεση ληστείας.

Από το παράθυρο

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο από τις έρευνες διαφάνηκε ότι το συρόμενο παράθυρο της κουζίνας ήταν ανοικτό χωρίς να γίνει αναφορά αν το παράθυρο είχε ίχνη παραβίασης ή αν χρησιμοποιήθηκε για είσοδο ή έξοδο από την οικία.

Ο ύποπτος παρουσιάσθηκε στο Δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για διάταγμα προσωποκράτησης οκτώ ημερών.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα