Διπλό φονικό: Εντολή για νέες καταθέσεις και νέα αναβολή στην κατάθεση του 15χρονου

Διπλό φονικό:  Εντολή για νέες καταθέσεις και νέα αναβολή στην κατάθεση του 15χρονου

Με όλα τα δεδομένα των περασμένων 5 ημερών στο τραπέζι διεξήχθησαν και πάλι από το πρωί διαδοχικές συσκέψεις της ανακριτικής ομάδας στο Αρχηγείο της Αστυνομίας και στη Νομική Υπηρεσία, για συντονισμό ενεργειών στην υπόθεση του διπλού φονικού του 60χρονου καθηγητή Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του Ντίνας Σεργίου, στον Στρόβολο το οποίο έχει συγκλονίσει όχι μόνο το Παγκύπριο, αλλά και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση του ΡΙΚ, ο Γενικός Εισαγγελέας εξέδωσε οδηγίες να ληφθούν επιπρόσθετες καταθέσεις προτού ληφθεί η γραπτή κατάθεση από τον 15χρονο, καθώς διαπιστώθηκαν και επιπρόσθετα κενά στο συλλεχθέν μαρτυρικό υλικό από τους ανακριτές και λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς. Ερωτηθείς σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Νομική Υπηρεσία, ο κ. Κληρίδης περιορίστηκε να δηλώσε στο ΚΥΠΕ ότι «ενημερωθήκαμε για το ανακριτικό έργο που έγινε μέχρι σήμερα, το οποίο θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς».

Έτσι για ακόμα μια ημέρα φαίνεται πως η γραπτή κατάθεση που εκκρεμεί εδώ και 5 ημέρες του 15χρονου οδηγείται για ακόμα μια φορά σε αναβολή. Εξάλλου, όλα τα μέλη που συμμετείχαν στην σύσκεψη που διεξήχθη στην Νομική Υπηρεσία, ουδείς προέβη στην οποιαδήποτε δημόσια δήλωση, γεγονός που καταδεικνύει έτι περαιτέρω το πόσο ευαίσθητη, αλλά και περίπλοκη είναι η συγκεκριμένη υπόθεση, πρωτοφανής όχι μόνο για τα κυπριακά, αλλά και για τα διεθνή αστυνομικά δεδομένα.

Νεότερη πληροφόρηση από το ΡΙΚ, εκ της Νομικής Υπηρεσίας, από τις 11:30 βρισκόταν σε εξέλιξη κρίσιμη σύσκεψη για τις εξελίξεις στις έρευνες του διπλού φονικού, η οποία και ολοκληρώθηκε περίπου περί την μια μετά το μεσημέρι. Στην σύσκεψη προϊστατο και η Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, κυρία Κλεόπα. Αξιολογήθηκε το συλλεχθέν μαρτυρικό υλικό στην σύσκεψη στην οποία παρακάθισε ο Γενικός Εισαγγελέας με τους Ανακριτές της υπόθεσης και θεωρείται ως ιδιαίτερα πιθανό να έχει δοθεί πλέον το «πράσινο φως» προκειμένου να καταθέσει γραπτώς ο 15χρονος γιος της οικογένειας, ενώ αναμένεται και να αποφασισθούν και τα επόμενα βήματα των αρμοδίων Αρχών στην πρωτοφανή αυτή υπόθεση. Προς το παρόν τα αποχωρούντα εκ της συσκέψεως μέλη αποφεύγουν να προβούν σε δηλώσεις.

Νωρίς το πρωί οι ανακριτές είχαν και νέα σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, προβαίνοντας σε επικαιροποίηση και ανασκόπηση των μέχρι στιγμής δεδομένων, ενώ συντονίζονται για το περαιτέρω χειρισμό της εξαιρετικά ευαίσθητης και περίπλοκης υπόθεσης, όχι μόνο για τα κυπριακά, αλλά και για τα παγκόσμια αστυνομικά χρονικά.

Εν συνεχεία την σκυτάλη των συσκέψεων έλαβε η Νομική Υπηρεσία, στην παρουσία όμως και των ανακριτών, για επίτευξή καλύτερου συντονισμού, ενώ παρίσταται και δικηγόρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επί τάπητος έχουν τεθεί τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ενώ από την σύσκεψη της Νομικής Υπηρεσίας ενδέχεται να δοθεί και το «πράσινο φως» για λήψη γραπτής καταθέσεως από τον 15χρονο υιοθετημένο γιο του αδικοχαμένου ζεύγους.

Εξάλλου, έχει γνωστοποιηθεί από χθες ότι τα πορίσματα της πρώτης ιατροδικαστικής εξέτασης ταυτίζονται εν πολλοίς με αυτά της δεύτερης η οποία και διενεργήθηκε από την εξ Ελλάδος Δρ. Ιστοπαθολογίας και Ιατροδικαστικής Χαράς Σπηλιωπούλου, κατόπιν αιτήματος της Γενικής Εισαγγελίας. Εξ αυτών συνάγεται ότι ο θάνατος του ζεύγους επήλθε από απανωτά χτυπήματα με μαχαίρι, τα οποία προήλθαν από το χέρι ενός και μοναδικού δράστη, ο οποίος φαίνεται να διακατείχετο και από μένος, καθώς δεν έχει προκύψει αφαίρεση περιουσίας.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, η Καθηγήτρια Ιστοπαθολογίας και Ιατροδικαστής Δρ. Χαρά Σπηλιωπούλου φέρεται να έχει ξεκαθαρισμένη εικόνα ότι στην σκηνή του εγκλήματος υπήρξε μόνο ένα άτομο, ένας δράστης. Παράλληλα, η Δρ. Σπηλιωπούλου, κατά την αυτοψία, φέρεται να βοήθησε στο να συμπληρωθούν κάποια κενά τα οποία για ευνόητους λόγους δεν δύναντο να καλύψουν οι ανακριτές.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive, o Μάριος Ματσάκης κατήγγειλε ότι οι Αρχές δεν του επιτρέπουν να διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή, αίτημα το οποίο ο ίδιος υπέβαλε. Σήμερα επανήλθε με νέο αίτημα μέσω δικηγόρου και με οδηγίες όπως αναφέρει από την Γενική Εισαγγελία, δεν του επιτράπηκε και πάλι να διενεργήσει αυτοψία. Ο κ. Ματσάκης κατήγγειλε επίσης πως μόλις σήμερα ολοκληρώθηκαν εξετάσεις στο πλαίσιο της έρευνας που κανονικά θα έπρεπε να είχαν γίνει από την πρώτη μέρα του εγκλήματος.

Παράλληλα, εκκρεμεί το πόρισμα των εξετάσεων του γενετικού υλικού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το βράδυ της 19ης Απριλίου είχε εισέλθει στην οικία των θυμάτων στο Στρόβολο ξένο πρόσωπο, καθώς δεν υφίσταται κανένα ίχνος παραβίασης.

newsitcom.cy

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα