Νέα νεκροτομή για τη δολοφονία του ζευγαριού στην Κύπρο - Που στρέφονται οι έρευνες

Νέα νεκροτομή για τη δολοφονία του ζευγαριού στην Κύπρο - Που στρέφονται οι έρευνες

Φως στην υπόθεση του διπλού φονικού που συγκλόνισε τη Λευκωσία προσπαθεί να ρίξει η Κυπριακή Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί αναζητούν στον χώρο του εγκλήματος ίχνη DNA και αποτυπώματα τρίτων προσώπων, καθώς τυχόν εντοπισμός τους θα δώσει άλλη διάσταση στην υπόθεση.

Από το πρωί του Σαββάτου, αυτοψία στη σκηνή διενεργεί η εξ Ελλάδος ιατροδικαστής, και καθηγήτρια Ιστοπαθολογίας, Χαρά Σπηλιοπούλου, γνωστή στην Κύπρο από πολλές πρόσφατες υποθέσεις θανάτων, όπως αυτής της άτυχης 46χρονης Βουλγάρας Πετράνα Μίλκοβα την οποία είχαν τελικώς κατασπαράξει ροτβάιλερ στην Γεροσκήπου. Οι ίδιες εξάλλου πληροφορίες αναφέρουν πως η οικογένεια έχει καλέσει για δεύτερη μεταθανάτια εξέταση τον Μάριο Ματσάκη.

Χαρά Σπηλιοπούλου και Ελένη Αντωνίου θα παρίστανται στη δεύτερη εξέταση εκπροσωπώντας το Κράτος, με την εξέταση να αναμένεται να διεξαχθεί περί τις 15.00

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις αναλύσεις οι ανακριτές δεν κάλεσαν χθες για νέα κατάθεση τον 15χρονο γιο του ζεύγους Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου, οι οποίοι κατακρεουργήθηκαν στο κρεβάτι τους.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο ο ιατροδικαστής κατά τη διάρκεια της νεκροψίας-νεκροτομής των θυμάτων διαπίστωσε ότι χρησιμοποιήθηκε το ίδιο μαχαίρι και για τους δύο φόνους.

Παράλληλα, ακόμη ένα στοιχείο που εξετάζεται είναι πως ο 15χρονος γιος των θυμάτων ζήτησε βοήθεια από τους γείτονες, ενώ φορούσε μόνο το εσώρουχό του, δίνοντας την εξήγηση ότι το πάνω μέρος της πιτζάμας αφαιρέθηκε όταν ένας εκ των δραστών τον τράβηξε από το κρεβάτι όπου κοιμόταν, ενώ το παντελόνι το αφαίρεσε λόγω ζέστης ενόσω τον κρατούσαν κλεισμένο.

Τα ρούχα του όπως και άλλα αντικείμενα από το σπίτι βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών και εξετάζονται.

Ο 15χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε στην αρχική του κατάθεση ότι οι δράστες προσπάθησαν να του αφαιρέσουν την πιτζάμα που φορούσε, κάτι το οποίο δεν είχε αρχικώς γνωστοποιηθεί, παρόλο που υπήρξαν αναφορές ότι το παιδί έτρεξε ημίγυμνο στους γείτονες για να ζητήσει βοήθεια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι δεν εντοπίστηκαν εκχυμώσεις στο κορμί του ανήλικου.

Στοιχείο που επίσης βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ανακριτών οι οποίοι προσπαθούν να λύσουν ένα γρίφο για γερούς λύτες είναι αυτό του πως η συρόμενη πόρτα της κουζίνας δεν εντοπίστηκε παραβιασμένη αφού τόσο σε αυτή όσο και σε υπόλοιπες πόρτες του σπιτιού είχαν τοποθετηθεί κλειδαριές ασφαλείας μετά από απόπειρα κλοπής που σημειώθηκε προ ενός έτους στο σπίτι.

Οι ανακριτές που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση του στυγερού εγκλήματος, έστειλαν επιστολές σε τράπεζες, ώστε να διαπιστωθεί εάν έγιναν ή όχι κινήσεις χρημάτων το τελευταίο διάστημα από τους λογαριασμούς του ζευγαριού.

Αναζητείται ακόμα το όπλο του διπλού φονικού

Χθες Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε έρευνα, σε ανοιχτούς χώρους που βρίσκονται γύρω από την οικία του άτυχου ζευγαριού, με σκοπό να εντοπιστεί το όπλο του διπλού φονικού, που πιστεύεται ότι είναι ένα μεγάλο μαχαίρι.

Παρόλα αυτά οι έρευνες απέβησαν άκαρπες, παρότι στην επιχείρηση συμμετείχαν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και χρησιμοποιήθηκαν ανιχνευτές μετάλλων. Επίσης, από γειτονικές οικίες και καταστήματα έχουν παραληφθεί βίντεο με σκοπό να διαπιστωθεί κατά πόσο καταγράφηκαν οποιεσδήποτε κινήσεις που πιθανόν να συνδεθούν με το έγκλημα.

Τέλος δεν αποκλείεται σήμερα Σάββατο ο 15χρονος γιος να κληθεί εκ νέου να δώσει κατάθεση στις αρχές.

 

philenews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα