Σκοτώσαμε τους γονιούς σου - Η κατάθεση του 15χρονου γιου του ζευγαριού

Σκοτώσαμε τους γονιούς σου - Η κατάθεση του 15χρονου γιου του ζευγαριού

Σοκάρει  η άγρια δολοφονία του ζευγαριού στην  Κύπρο μέσα στο σπίτι του, στη Λευκωσία. Οι πληροφορίες της πλειονότητας των κυπριακών ΜΜΕ συγκλίνουν ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους

Άλλωστε, η νεκροτομή κατέδειξε μένος του δράστη ή των δραστών, με δεκάδες μαχαιριές στα σώματα του 60χρονου, Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης, Ντίνας Σεργίου.

Συγκεκριμένα, ο 60χρονος - καθηγητής ιδιωτικού σχολείου - έφερε 25 - 30 μαχαιριές από το λαιμό μέχρι τα πόδια, ενώ η 59χρονη σύζυγός του, η οποία εργαζόταν στην Κεντρική Τράπεζα, έφερε 10 μαχαιριές, κυρίως στο λαιμό και τον θώρακα.

Ερωτήματα από την κατάθεση του 15χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy, προβληματισμό και ερωτήματα έχει προκαλέσει στις Αρχές η αρχική κατάθεση του 15χρονου γιου του ζευγαριού, ο οποίος υποστήριξε ότι στο σπίτι μπήκαν δυο κουκουλοφόροι, οι οποίοι του είπαν να μη φοβάται και τον άφησαν να φύγει.

Στο σπίτι, ωστόσο, δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης του σπιτιού, αλλά ούτε και ίχνη διαφυγής των δραστών. Επίσης, δεν λείπουν αντικείμενα αξίας από την οικία του ζευγαριού.

Έτσι, οι κυπριακές Αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο ληστείας μετά φόνου και σύμφωνα με το sigmalive.com θεωρείται δεδομένο ότι η έρευνα στρέφεται στο ενδεχόμενο φόνων εκ προμελέτης.

Νέα κατάθεση του 15χρονου

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να δώσει νέα γραπτή κατάθεση ο 15χρονος γιος του ζευγαριού.

Εκείνος που – όπως κατέθεσε από την πρώτη στιγμή - είδε τους δυο κουκουλοφόρους δράστες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», όταν τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/04/2018) ο 15χρονος ήρθε αντιμέτωπος με τους δράστες, εκείνοι του είπαν πως είχαν σκοτώσει τους γονείς του και πως έψαχναν για λεφτά.

Όπως έχει καταθέσει στην Αστυνομία, οι κουκουλοφόροι του είπαν στα κυπριακά: «Εσκοτώσαμε τους γονιούς σου, μεν φωνάζεις και τώρα εννά πάμε για τα λεφτά».

Οι δράστες, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία του παιδιού, τον κλείδωσαν στο ημιυπόγειο του σπιτιού. Του είπαν να μη φοβάται και πως δεν θα τον πείραζαν. Το παιδί κατάφερε να ξεκλειδώσει την αποθήκη, να ελευθερωθεί και να τρέξει σε γειτονικό σπίτι για να ζητήσει βοήθεια.

Ο ανήλικος θα δώσει σήμερα κατάθεση, παρουσία ψυχολόγων που τον παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή.

Το τεκμήριο που έχει στα χέρια της η Αστυνομία

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η οποία επικαλείται πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή «Πρωινή Συχνότητα» του τηλεοπτικού σταθμού Active, η Αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει ένα εξαιρετικά σημαντικό τεκμήριο, βάσει του οποίου θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα της έρευνας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ακόμη και σήμερα σύλληψη ή συλλήψεις για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα