Κινητοποίηση για νεαρή βρετανίδα που έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία στην Κύπρο

Την κινητοποίηση του κοινού έχει προκαλέσει στη Βρετανία η περιπέτεια υγείας της 17χρονης Σάνα Νιούμπι από το Χάλιφαξ του δυτικού Γιόρκσιρ, η οποία πριν από μία εβδομάδα υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Κύπρο.

Το εγκεφαλικό επεισόδιο προκάλεσε εξίσου επικίνδυνες θρομβώσεις αίματος, με αποτέλεσμα η νεαρή Βρετανίδα να χρειάζεται παρατεταμένη νοσηλεία και ειδική ιατρική περίθαλψη.

Η μητέρα και η αδερφή της βρίσκονται ήδη στο πλευρό της Σάνα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και έχουν αρχίσει να ζητούν δωρεές από το κοινό μέσω ειδικής ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν την ασθενή στη Βρετανία για το υπόλοιπο της θεραπείας.

Το ποσό που απαιτείται για τις μεταφορικές δαπάνες ανέρχεται στις 30.000 λίρες. Ανακοίνωση της οικογένειας χθες το πρωί ανέφερε ότι το ποσό εξασφαλίστηκε μέσω δανείου και ότι είναι πιθανή η επιστροφή της Σάνα στη Βρετανία ακόμα και εντός της ημέρας.

Οι δωρεές που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν προς εξόφληση του δανείου.

Η Σάνα Νιούμπι πραγματοποιούσε τις διακοπές της στο νησί με τον 18χρονο φίλο της και την οικογένειά του όταν εμφάνισε έντονη αδιαθεσία. Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά σταθερή, με την οικογένειά της να επαινεί τη «θαυμάσια δουλειά» που έκαναν οι γιατροί στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύθηκε στην Κύπρο. Ωστόσο, ο ειδικός νευροχειρουργός που μπορεί να αντιμετωπίσει στο εξής το πρόβλημα υγείας της Σάνα δεν μπορεί να βρεθεί στην Κύπρο.

Η μητέρα της 17χρονης, Κάρεν, χαρακτηρίζει με γραπτή δήλωσή της το περιστατικό σαν «κακό όνειρο».

Όπως σημειώνει «οι γιατροί έχουν κάνει φανταστική δουλειά σε τρία νοσοκομεία εδώ στην Κύπρο, αλλά η Σάνα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από ειδικούς σε εξειδικευμένο νοσοκομείο στη Βρετανία. Οι γιατροί εδώ λένε ότι η Σάνα είναι πολύ τυχερή που είναι ζωντανή και ότι είναι μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

«Έχει χάσει την κίνηση των άκρων της και υπάρχει πρόβλημα με την όρασή της. Έχανε και έβρισκε τις αισθήσεις της, αλλά τώρα αντιδρά καλύτερα και της χορηγούνται διαρκώς φάρμακα ενδοφλέβια. Όλο αυτό είναι ένα συναισθηματικό τρενάκι του τρόμου και απλά θέλω το κοριτσάκι μου σπίτι πίσω στην Αγγλία», πρόσθεσε.

philenews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα