Οργή ΚΚΕ για την Χρυσή Αυγή στην τελετή υποδοχής λειψάνων των πεσόντων στην Κύπρο

Καταγγέλουμε την προκλητική παρουσία της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, στην τελετή υποδοχής των ταυτοποιηθέντων λειψάνων Ελλήνων στρατιωτικών πεσόντων στην Κύπρο, δήλωσαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στην τελετή υποδοχής των ταυτοποιηθέντων λειψάνων Ελλήνων στρατιωτικών πεσόντων στην Κύπρο.

«Αποτελεί πρόκληση οι ιδεολογικοί απόγονοι του Μεταξά, οι υμνητές της Χούντας, που ευθύνεται για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, να παρευρίσκονται στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν τεράστιες ευθύνες για την πρόσκληση που τους απευθύνθηκε και η οποία αποτελεί προσβολή στη μνήμη των νεκρών», κατέληξαν στη δήλωσή τους οι Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Κώστας Δρόσος, έφεδρος αξιωματικός παρασημοφορηθείς επ’ ανδραγαθία για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή το 1974.

Το ΚΚΕ έχει δίκιο να διαμαρτύρεται διότι η ηγεσία και τα μέλη της Χ.Α. υποστηρίζουν τη χούντα που προκάλεσε την καταστροφή στην Κύπρο.

Αργότερα σε μια σκληρή ανακοίνωση το ΚΚΕ ανέφερε: Η κυβέρνηση προσφέρει «γη και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών. Ο λαός τώρα πρέπει να δυναμώσει την πάλη του, για να φύγει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς «Το πραγματικό περιεχόμενο της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φανερώνεται με τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση “Noble Jump”, στη Ρουμανία, καθώς και με την παροχή κάθε είδους διευκολύνσεων και υπηρεσιών στο ΝΑΤΟ, κατά τη διέλευση των δυνάμεών του από την Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα με τη συνδρομή Ελλήνων φαντάρων, παιδιών του λαού. Η ΝΑΤΟϊκή άσκηση στόχο έχει τη δημιουργία δύναμης ικανής να επέμβει όπου κριθεί αναγκαίο, δηλαδή σε βάρος των λαών» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Noble Jump», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση προσφέρει “γη και ύδωρ” στους φονιάδες των λαών, για να εξασφαλίσει μερίδιο στο κεφάλαιο από τις επεμβάσεις και τους πολέμους. Ο λαός μας τώρα πρέπει να δυναμώσει την πάλη του, για να φύγει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, να απεμπλακεί από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους τυχοδιωκτισμούς, να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις, όπως της Σούδας, να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα από αποστολές εκτός συνόρων, από το πλιάτσικο του κεφαλαίου που γίνεται στην ευρύτερη περιοχή» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα