Τα βρώμικα παιγνίδια των Τούρκων: Στο τελευταίο στάδιο οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, λένε

Στο τελευταίο τους στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ισχυρίζεται σε γραπτή του ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι ο τουρκικός χάρτης δεν ικανοποιεί την ελληνική πλευρά.

Η ανακοίνωση γίνεται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής της Τουρκίας ότι δήθεν οι Τούρκοι βρίσκονται πάντα ένα βημα μπροστά. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο πλαίσιο αυτό οι εγγυήτριες δυνάμεις Τουρκία, Ελλάδα και Βρετανία θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο για την Κύπρο στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη μαζί με τις δύο πλευρές στο νησί.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η Διάσκεψη της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συμμετάσχει σε αυτήν, αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την υποβολή χαρτών στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του κατοπχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, αναφέρει ότι “οι προσπάθειες για να εξευρεθεί μια λύση στο Κυπριακό στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ που συνεχίζονται, έχουν φτάσει στο τελευταίο στάδιο.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου 2017 με τη συμμετοχή των εγγυητριών χωρών, Τουρκίας, Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου και των δυο πλευρών στο νησί, η διάσκεψη της Κύπρου”, σημειώνει. Για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη θα πάει στη Γενεύη ο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προστίθεται στην ανακοίνωση. Στο μεταξύ, με ανάρτησή του στο twitter ο κ. Τσαβούσογλου γνωστοποίησε την άφιξή του στη Γενεύη.

Εξάλλου χθες το βράδυ, μετά το τέλος της απογευματινής συνάντησης με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την υποβολή των χαρτών, ο κ. Ακιντζί ενημέρωσε τους αρχηγούς των τ/κ “κοινοβουλευτικών” κομμάτων που βρίσκονται μαζί του στη Γενεύη, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

mignatiou.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα