Τραγωδία στα Κατεχόμενα: Δύο 16χρονες νεκρές μετά από σύγκρουση σχολικού με φορτηγό

Τρεις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός, από σοβαρό τροχαίο με σχολικό λεωφορείο, που σημειώθηκε στον επαρχιακό δρόμο Κερύνειας – Δικώμου, κοντά σε λατομείο, στο χωριό Ντάγιολου (Φώττα) στην περιοχή Πενταδακτύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λεωφορείο που μετέφερε μαθητές από το χωριό σε γυμνάσιο της Λευκωσίας, συγκρούστηκε με φορτηγό, με αποτέλεσμα δύο μαθήτριες ηλικίας 16 χρόνων, καθώς και ο 57χρονος οδηγός του λεωφορείου να χάσουν τη ζωή τους. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, από τη σφοδρή σύγκρουση το μικρό λεωφορείο μπήκε κάτω από το φορτηγό.

Ακόμη, από το τροχαίο τραυματίστηκαν πέντε άτομα, τρεις εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο «κρατικό» νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία, ενώ έχει εκδοθεί ανακοίνωση ότι ζητείται επειγόντως αίμα ομάδας Α+ και Ο+.

Στο Νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας βρέθηκε από την πρώτη ώρα ο λεγόμενος Υπουργός Υγείας, ενώ οι αρχές του Νοσοκομείου απευθύνουν έκκληση για προσφορά αίματος στους τραυματίες.

troxaio-katexomena-sxoliko-leoforeio-1300-1
troxaio-katexomena-sxoliko-leoforeio-1300-5

troxaio-katexomena-sxoliko-leoforeio-1300-2
Έτσι έγινε το φονικό τροχαίο

Αναστάτωση αλλά και έντονος προβληματισμός επικρατεί στα κατεχόμενα με αφορμή το φονικό τροχαίο που σημειώθηκε νωρίς το πρωί, με σχολικό λεωφορείο που είχε ως τραγικό απολογισμό 3 νεκρούς και 4 βαριά τραυματισμένους επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με τo sigmalive, ο οδηγός παρέλαβε τα παιδιά απο το χωριό Χάρτζια της Επαρχίας Κερύνειας και προκειμένου να αποφύγει την πυκνή τροχαία κίνηση που επικρατεί στους δρόμους της περιοχής, πήρε τον ορεινό δρόμο (Δικώμου – Κερύνειας) έτσι ώστε να πάρει τα παιδιά το συντομότερο στον προορισμό τους.

Ο δρόμος, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, λόγω του ότι είναι ορεινός και κοντά στα λατομεία που βρίσκονται στις παρυφές του Πενταδακτύλου, χρησιμοποιείται κυρίως από φορτηγά και γι' αυτό έχει μεγάλες λακούβες.

Λόγω του σκότους, νταλίκα η οποία έστριψε από στροφή προκειμένου να μπει σε λατομείο, δεν πρόσεξε το μικρό λεωφορείο και ως αποτέλεσμα το καταπλάκωσε.

Στο λεωφορείο εν τω μεταξύ, επέβαινε και η σύζυγος του οδηγού, η οποία είναι επίσης σοβαρά τραυματισμένη.

Όσον αφορά τις ευθύνες που ρίχνουν αρκετοί στην ψευδοκυβέρνηση για τη μη αλλαγή ώρας, σημειώνεται ότι αυτό, ήταν μια απόφαση που υιοθέτησε η λεγόμενη Βουλή των κατεχομένων.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα