Αιμόφυρτος στο νοσοκομείο 12χρονος μετά από άγριο ξυλοδαρμό από συμμαθητές του

Σύμφωνα με τις καταγγελίες κάποιων μαθητών, μεταξύ των οποίων και κάποιων θυμάτων σχολικού εκφοβισμού (bullying), καθώς και μερίδας γονέων στο εν λόγω γυμνάσιο της Λεμεσού επικρατεί ο φόβος και η αναρχία, υπό την ανοχή(;) της διεύθυνσης η οποία φαίνεται να σφυρίζει συχνά-πυκνά αδιάφορα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Καδή, ήδη η ειδική ομάδα "άμεσης επέμβασης" του Υπουργείου, αρμόδια για τέτοιου είδους συμβάντα, έχει επιληφθεί του περιστατικού, ωστόσο, όπως ο ίδιος ανέφερε, το συγκεκριμένο συμβάν παρουσιάζει κάποιες ιδιομορφίες και παραμέτρους, οι οποίες χρήζουν ειδικού χειρισμού, ενώ θα εμπλακούν και άλλα υπουργεία στην υπόθεση αυτή. Ωστόσο, πληροφορίες, αναφέρουν ότι η πολυπλοκότητα αυτή πηγάζει από την καταγωγή της συγκεκριμένης κλίκας, καθώς φέρονται τα συγκεκριμένα παιδιά που επέδειξαν επιθετική συμπεριφορά εναντίον του συμμαθητή τους να είναι Τουρκοκύπριοι, πληροφορία την οποία αναμεταδίδουμε με πάσα επιφύλαξη.

Όπως διαβάζουμε σε άρθρο του Ιάσονα Ιάσονος για την εφημερίδα "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" μαθητές του γυμνασίου έχουν δημιουργήσει κλίκες και συμμορίες, οι οποίες όταν δεν συγκρούονται μεταξύ τους ξεσπούν πάνω σε απροστάτευτους μαθητές, ενώ τα φαινόμενα βίας, όπως οι ξυλοδαρμοί βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Γονείς και μαθητές είναι έξαλλοι με την προκλητική αδιαφορία των υπευθύνων που αγγίζει ακόμα και τα όρια της συγκάλυψης του φαινομένο στο εν λόγω γυμνάσιο.

Η καταγγελία αναφέρει πως το τελευταίο περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη βδομάδα, στο εν λόγω γυμνάσιο σχετίζεται με την κακοποίηση 12χρονου μαθητή της Α’ Τάξης από ομάδα συμμαθητών του, με το παιδί να καταλήγει αιμόφυρτο στο νοσοκομείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιδί κρατήθηκε για νοσηλεία, καθώς έφερε αρκετά σοβαρά τραύματα κυρίως στο κεφάλι και τον αυχένα.

Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για απώλεια ελέγχου στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο από πλευράς της διεύθυνσης, καθώς κρούσματα νεανικής παραβατικής συμπεριφοράς απαντώνται πλέον σε σχεδόν ημερήσια βάση.

Το τελευταίο περιστατικό με την ελπίδα να είναι και το τελευταίο, καταγγέλθηκε, ένεκα και της σοβαρότητος του τραυματισμού του μαθητή, από τον πατέρα του παιδιού στην Αστυνομία, την περασμένη Τετάρτη. Σύμφωνα με αυτή, την ώρα που ο 12χρονος βρισκόταν την ώρα του διαλείμματος στην αυλή του σχολείου, χωρίς καμία αιτία ή αφορμή τον πλησίασαν κάποιοι άλλοι μαθητές οι οποίοι του επιτέθηκαν εν ψυχρώ χτυπώντας τον άγρια.

Ίσως η κατάσταση να γινόταν χειρότερη αν δεν παρενέβαινε η μεγαλύτερη αδελφή του 12χρονου, μαθήτρια της Β’ Τάξης, η οποία έτρεξε επί τόπου αντικρίζοντας σοκαρισμένη τον αδελφό της αιμόφυρτο. Αμέσως ειδοποίησε τον πατέρα τους ο οποίος τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

Παρόλο που η διεύθυνση του Γυμνασίου έχει έρθει σε επαφή με μαθητές και γονείς διαβεβαιώνοντας ότι πρόκειται να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, εντούτοις, κυρίως από πλευράς γονέων επικρατεί δυσπιστία, καθώς ήδη το εν λόγω επεισόδιο χαρακτηρίστηκε ως «συνηθισμένος καβγάς μεταξύ μαθητών».

ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ήδη πλέον η αστυνομία και συγκεκριμένα το Τμήμα Μικροπαραβάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σχολείου διρευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το εν λόγω επεισόδιο. Σε κάθε περίπτωση περισσότερο φως θα πέσει μετά από την κατάθεση του 12χρονου που έπεσε θύμα του άγριου ξυλοδαρμού. Για το συμβάν εξάλλου έχει πλέον ενημερωθεί και το υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο δεν είναι πλέον και λίγοι οι γονείς που εκφράζουν την ανησυχία τους και διαμαρτύρονται, καταγγέλοντας εκ παραλλήλου την αδιοφορία που επιδεικνύουν οι αρμόδιοι φορείς. Όπως σημειώνουν, τέτοιου είδους συμπεριφορές μεταξύ των μαθητών εκδηλώνονται συχνά, όμως δεν λήφθηκαν τα αναγκαία μέτρα για αντιμετώπιση της κατάστασης. Προς τούτο, απευθύνουν έκκληση για επίλυση του προβλήματος.

 

newsit

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ