Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο της Μανίλα

Η εταιρία SAUDI ARABIAN AIRLINES ανακοίνωσε ότι ήταν εσφαλμένος ο συναγερμός για αεροπειρατεία που σήμανε νωρίτερα σε αεροσκάφος της, το οποίο βρισκόταν καθηλωμένο στο διεθνές αεροδρόμιο Νονόι Ακίνο της Μανίλας και ότι το συμβάν έληξε, μετέδωσε η κρατική σαουδαραβική τηλεόραση.

 

Nωρίτερα, έγινε γνωστό από τον πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, ότι Αεροσκάφος των σαουδαραβικών αερογραμμών βρίσκεται καθηλωμένο σε απομονωμένο σημείο του αεροδρομίου της Μανίλας και ο πιλότος του ειδοποίησε τις αρχές του αερολιμένα ότι το αεροσκάφος είναι "υπό απειλή".

Ο διευθυντής της αστυνομίας στη Μανίλα δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι σπεύδει στο αεροδρόμιο όπου "κάτι συμβαίνει".

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας των Φιλιππίνων επιβεβαίωσε ότι αεροπλάνο των Saudi Arabian Airlines είναι καθηλωμένο με απομονωμένο σημείο του αεροδρομίου, χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστός ο λόγος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να εξακριβωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν το αεροσκάφος βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας ή αν συμβαίνει κάτι άλλο, οι Αρχές των Φιλιππίνων ωστόσο, επιβεβαιώνουν ότι το αεροπλάνο έχει απομονωθεί.

Η πτήση SVA 872 είχε απογειωθεί από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και προσγειώθηκε στη Μανίλα στις 3 το μεσημέρι, τοπική ώρα. Στο αεροσκάφους βρίσκονται περίπου 300 επιβάτες, σύμφωνα με τα ξένα δίκτυα.

Αναφορές κάνουν λόγο για υπόθεση ομηρίας, ενώ άλλες για λανθασμένη ενεργοποίηση του κουμπιού κινδύνου από τον πιλότο.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μανίλα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι, το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου σχεδόν 20 μίλια προτού προσγειωθεί.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα