Γιαννάκης Ομήρου: Ξαναζεσταμένο φαγητό η πρόταση Τσαβούσογλου

Ξαναζεσταμένο φαγητό, χαρακτήρισε ο προεδρεύων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκης Ομήρου, την πρόταση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να επισκεφθεί τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Ντερβίς Έρογλου, μετά την επιστροφή του Κυπρίου προέδρου από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κύριος Ομήρου δήλωσε ότι η πρόταση ή η πρόθεση του κυρίου Τσαβούσογλου «απορρίπτεται κατηγορηματικά», λέγοντας ότι αποσκοπεί στην δημιουργία εικόνας δύο οντοτήτων στην Κύπρο και «στην εξίσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων».

Ο κύριος Ομήρου επέκρινε την Τουρκία ότι αποπειράται να οδηγήσει το Κυπριακό σε λογική διαφοράς μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι το Κυπριακό δεν είναι ελληνοτουρκική διαφορά, αλλά πρόβλημα εισβολής, κατοχής και παραβίασης ρητών κανόνων του διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι πρέπει να διευκρινιστεί τί έχει λεχθεί μεταξύ του κυρίου Τσαβούσογλου, του κυρίου Βενιζέλου και του προέδρου Αναστασιάδη, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Υπέδειξε ότι ο Ντερβίς Έρογλου ή κάποιοι άλλοι, παρενέβησαν προς την πλευρά της Τουρκίας για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα γίνουν ενέργειες, που θα σημαίνουν αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν οδηγούν πουθενά, ενώ τόνισε ότι «με δεδομένο ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν πρόκειται να έχουν αίσιο τέλος οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα