Γούρικος ο Γιώργος Κουμεντάκης, ο νέος υπουργός Πολιτισμού. Τα ευχάριστα νέα από την UNESCO

Γούρικος ο Γιώργος Κουμεντάκης, ο νέος υπουργός Πολιτισμού. Τα ευχάριστα νέα από την UNESCO
Κατασκευή Ιστοσελίδων, E-shop Greenweb

Η ορκωμοσία του νέου υπηρεσιακού υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Κουμεντάκη, συνέπεσε μαζί με μία πολύ σπουδαία εξέλιξη για την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Λίνα Μενδώνη κατά την παράδοση - παραλαβή στο υπουργείο.

Συγκεκριμένα, τα «Ελάσματα της Δωδώνης» και τα «Γεωπάρκα της Λαυρεωτικής» συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της UNESCO, με την Ελλάδα να κάνει το... δύο στα δύο, καθώς εγκρίθηκαν οι σχετικές αιτήσεις.

Στο καλωσόρισμα του Γιώργου Κουμεντάκη στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Λίνα Μενδώνη ανέφερε: «Προσωπικά για εμένα ο Γιώργος Κουμεντάκης ήταν ένας εξαίρετος συνεργάτης με ήθος και συνέπεια που υπηρέτησε τον οργανισμό, πέρα από το ταλέντο του, με μία ιδιαίτερη διοικητική δεινότητα. Αισθάνομαι πραγματικά τυχερή για τη συνεργασία μας. Πρέπει να πω ότι είναι και γούρικος ο Γιώργος Κουμεντάκης, καθώς πριν από λίγο η UNESCO αποφάσισε την εγγραφή των Ελασμάτων της Δωδώνης στον κατάλογο Μνήμη του Κόσμου».

 Η κ. Μενδώνη συνέχισε: «Επίσημα η απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί αλλά έχουν γίνει όλες οι διοικητικές διαδικασίες κι έτσι η Ελλάδα, χάρη στις πολύ μεγάλες προσπάθειες και στη συστηματική δουλειά της αρμόδιας Εφορίας Αρχαιοτήτων και της Διεύθυνσης κλασικών αρχαιοτήτων και του αρμοδίου τμήματος της πρώτη εγγραφή της στη Μνήμη του Κόσμου, καθώς και μία δεύτερη: Τα Γεωπάρκα της Λαυρεωτικής. Ήταν δύο υποψηφιότητες από την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνονται και οι δύο».

Δείτε ακόμα