Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης στην οδό Τσιμισκή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ κουκολοφόρων που βγήκαν από την πορεία για την Μακεδονία και ανδρών των ΜΑΤ.

Οι κουκολοφόροι αναποδογύρισαν κάδους και πέταξαν πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς οι οποίοι τους απώθησαν. Η πορεία ατά της Συμφωνίας των Πρεσπών συνεχίζεται αυτή την ώρα στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Πύργο και κρατώντας ελληνικές σημαίες, υπό τον ήχο τυμπάνου, φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, κατά της Συμφωνίας και κατά των πολιτικών.

Την ίδια στιγμή στο άγαλμα Βενιζέλου κατέληξε η πορεία που πραγματοποίησαν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέλη αριστερών συλλογικοτήτων και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα και μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Ερμού, Αριστοτέλους, κατέληξαν στο άγαλμα Βενιζέλου.

Σημειώνεται πως η πορεία σταμάτησε για λίγη ώρα στην Αγίας Σοφίας, προκειμένου να μην συναντηθεί με άλλες πορείες που βρίσκονται εκείνη την ώρα σε εξέλιξη στο κέντρο της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ