Τα ζώδια της εβδομάδας: Ερμηνευτική προσέγγιση για τα ζώδια

Φίλες και φίλοι, προτείνω σήμερα να μελετήσουμε την εβδομάδα 27/2-5/3 υπό ένα πρίσμα όσο γίνεται πιο θετικό, καθώς παρατηρώ πως τα της προηγηθείσας έκλειψης απετέλεσαν αντικείμενο ιδιαίτερης εστίασης στο γενικότερο χώρο του διαδικτύου και όχι μόνον, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να φοβάται ή να θλίβεται υπέρμετρα, ενδεχομένως χωρίς να υπάρχει λόγος.

Είναι κάτι που κατά γενική ομολογία συμβαίνει με τα πλανητικά φαινόμενα, ήτοι να αποτελούν αυτά στόχο κι εφαλτήριο ανάδειξης του πεδίου της αστρολογίας, μ' έναν τρόπο ωστόσο που δεν με βρίσκει πάντα σύμφωνη, υπό την έννοια ότι οι γενικές τάσεις - προβλέψεις δεν θα ήταν μάλλον φρόνιμο να κατευθύνουν μαζικά τον κόσμο σε μια αίσθηση φόβου, απελπισίας κι ανασφάλειας, τη στιγμή που ο επαγγελματίας του χώρου γνωρίζει καλά ότι η τέχνη τούτη, με όσα επιστημονικά στοιχεία εμπεριέχει στη φύση και στην ουσία ή τεχνική της, αναδεικνύεται κι αποδεικνύεται ορθή μέσα από την ατομική πρωτίστως παρατήρηση κι όχι μέσα από τη γενίκευση.

Φυσικά μέσα από την τύχη και τη σύμπτωση πολλάκις μπορούμε να διαβάσουμε κάτι γενικό, τόσο ελπιδοφόρο, όσο και απαισιόδοξο- και να νιώσουμε ότι μας αφορά. Ωστόσο, πραγματικά αισθάνομαι τούτη τη δύστροπη - από διάφορες απόψεις- για τους περισσότερους Έλληνες στιγμή, ότι αυτό που όντως χρειαζόμαστε είναι μια ανάλυση χρηστική, στοχευμένη -στερούμενη αν γίνεται συναισθηματικής φόρτισης -, τέτοια ώστε να έχει ουσιαστική χρησιμότητα κι όχι απλά να οδηγεί σ' επίταση ήδη έντονων προσωπικών συναισθημάτων.

Ο λόγος είναι απλός: δεν αισθάνομαι ότι προσφέρω κάτι αξίας σ' έναν άνθρωπο που ήδη έχει συγκεκριμένες ανασφάλειες επί προσωπικού, αν του δημιουργήσω περαιτέρω συναισθήματα φόβου μπροστά σε προβλήματα που πιθανολογώ - γενικώς- ότι είναι επερχόμενα. Ούτε προσφέρω βεβαίως, αν σκορπώ ελπίδες χαράς χωρίς αντίκρυσμα.

Μια έκλειψη στους Ιχθύς λόγου χάριν ναι, είναι ένα ακόμα πλανητικό φαινόμενο που σε ορισμένους- υπό προϋποθέσεις ατομικού ωροσκοπίου- δύναται να φέρει χαμόγελα χαράς, ενώ σε άλλους λύπες. Ναι, είναι ένα φεγγάρι στο τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού, δηλαδή θυμίζει τέλος εποχής, απομόνωση, συναισθήματα μοναξιάς/ μοναχικότητας ή ακόμα και απογοήτευσης / διάψευσης.

Μα, αναρωτιέμαι, στ' αλήθεια: αυτά τα συναισθήματα εγείρονται τώρα, με αυτό το φεγγάρι ή μήπως εντείνονται τώρα λόγω του φεγγαριού; και γιατί θα έπρεπε σε ένα γενικό πλαίσιο να παρουσιάσω κάτι τέτοιο ως επαγγελματίας στο κοινό μου; Τα ως άνω συναισθήματα είναι βιωμένα από καθέναν μας χίλιες φορές μέσα στα τελευταία έτη που διάγουμε και είναι μάλλον- κοινώς αποδεκτό- σημείο των καιρών. Και το φεγγάρι- η έκλειψη δεν είναι - για ακόμα μια φορά το τονίζω- ο λόγος για την επίταση των όσων αισθανόμαστε, αλλά ένας δείκτης- ένα παράλληλο φαινόμενο - καθρέπτης στο σύμπαν αυτού που εμείς εδώ στο μικρόκοσμό μας νιώθουμε και ζούμε.

Εκ παραλλήλου, είναι ένα ζήτημα να μελετούμε και να γνωρίζουμε πώς αποτυπώνεται αστρολογικά σ' ένα ατομικό ωροσκόπιο μια τάση / ένα γεγονός κι ένα άλλο να σπεύδουμε δίχως ενδελεχή - σοβαρή έρευνα ν' αποδίδουμε γεγονότα που συμβαίνουν σε πλανητικές διελεύσεις- επειδή θα πρέπει με κάποιον τρόπο να δικαιολογήσουμε την ύπαρξη της...αστρολογίας.

Έτσι, έχω λόγους να δώσω μια γενική άποψη των ημερών χρησιμοποιώντας εκείνους τους αστρολογικούς δείκτες που θα μπορούσαν να μου δώσουν ένα συνεπές γενικευμένο συμπέρασμα. Με αυτόν τον τρόπο σαφώς δεν ευχαριστώ κανέναν υπέρμετρα, διότι οι περισσότεροι θα ήθελαν ν' απολαμβάνουν προσωπικής διάγνωσης μ' ένα απλό κλικ σ' ένα γενικό κείμενο. Όμως ταυτόχρονα νιώθω ότι εξακολουθώ να προσπαθώ και να σέβομαι το κοινό που επιλέγει τη σελίδα αυτή δίνοντας πληροφόρηση στο μέτρο που αυτή η γενική πληροφόρηση δεν γίνεται μοχλός εμπορευματοποίησης της ανάγκης των αναγνωστών γι αυτήν.

Σας ευχαριστώ,

D.Διαμαντή

Για την εβδομάδα αυτή παρατηρούμε σε γενικό πλαίσιο:

Αίσθηση άνεσης, καλύτερης διάθεσης και αποδοτικότερης επικοινωνίας - συνδιαλλαγών σε κάθ' επίπεδο για τους:

Σκορπιούς με ημερομηνίες γέννησης από 1/11 έως 7/11
Καρκίνους με ημερομηνίες γέννησης από 30/6 έως 7/7
Ταύρους με ημερομηνίες γέννησης από 29/4 έως 5/5
Αιγόκερους με ημερομηνίες γέννησης από 30/12 έως 5/1
Παρθένους με ημερομηνίες γέννησης από 1/9 έως 7/9 (υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει διατάραξη της ισορροπίας λόγω γενεθλίου χάρτη)
Ιχθύς με ημερομηνίες γέννησης από 28/2 έως 5/3 (υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει διατάραξη της ισορροπίας λόγω γενεθλίου χάρτη)

Περισσότερη τύχη / προστασία, τόσο σε υλικό, όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο, όπως και ηθική ικανοποίηση αφορά τους:

Λέοντες της 4-5/8
Τοξότες της 4-5/12
Κριούς της 2-3/4 (υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει διατάραξη της ισορροπίας λόγω γενεθλίου χάρτη)
Ζυγούς της 5-6/10 (υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει διατάραξη της ισορροπίας λόγω γενεθλίου χάρτη)

Μαχητικότητα, υγιής ορμή για δράση με επίτευξη στόχων αφορά τους:

Λέοντες της 14 έως 19/8
Τοξότες της 14 έως 19/12
Κριούς της 12 έως 17/4 (υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει διατάραξη της ισορροπίας λόγω γενεθλίου χάρτη κι ότι δεν συμπεριφέρεστε επιπόλαια / βιαστικά / επιθετικά)
Καρκίνους της 14 έως 19/7 (υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει διατάραξη της ισορροπίας λόγω γενεθλίου χάρτη κι ότι δεν συμπεριφέρεστε προκλητικά)

Προσοχή στις εντάσεις / συγκρούσεις και στις ζημιογόνες συμπεριφορές (ακόμα κι από πλευράς απροσεξίας ή άκομψης αντίδρασης ή βιαστικής επιλογής) προτείνω στους:

Ζυγούς της 15 έως 20/10
Αιγόκερους της 12 έως 17/1
Διδύμους της 28/5 έως 2/6
Παρθένους της 30/8 έως 4/9
Τοξότες της 28/11 έως 4/12
Ιχθύες της 26/2 έως 2/3
Κριούς της 12 έως 17/4 (υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει διατάραξη της ισορροπίας λόγω γενεθλίου χάρτη)
Καρκίνους της 14 έως 19/7 (υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει διατάραξη της ισορροπίας λόγω γενεθλίου χάρτη)

Τέλος, η εποχή (σε γενικό πλαίσιο και μη λαμβάνοντας υπόψη φυσικά τους ατομικούς αστρολογικούς δείκτες) ενέχει πιέσεις ή / και μεγάλες αλλαγές για αρκετούς από την ακόλουθη ομάδα:

Κριοί της 8/4, της 28/3 έως 30/3
Καρκίνοι της 10/7, της 28/6 έως 30/6
Ζυγοί της 11/10, της 29/9 έως 2/10
Αιγόκεροι της 8/1, της 28/12 έως 30/12
Δίδυμοι της 24/5 και της 16-17/6
Παρθένοι της 26/8 και της 18-19/9
Τοξότες της 26/11 και της 18-19/12
Ιχθύες της 22/2 και της 16/3
Ταύροι της 1/5, της 12/5 έως 14/5
Λέοντες της 3/8, της 14/8 έως 16/8
Σκορπιοί της 3/11, της 14/11 έως 16/11
Υδροχόοι της 31/1, της 11/2 έως 13/2


Από τη Marie-Denise Διαμαντή

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα