Η Google ξεκινά να διαγράφει αραχνιασμένους λογαριασμούς

Το δικό της… ξεσκαρτάρισμα ξεκινά η Google, αφού από τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα ξεκινήσει να διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς. Συγκεκριμένα θα διαγράφει όσους έχουν ξεπεράσει τα 2 χρόνια χωρίς καμία δραστηριότητα. Η απόφαση πάρθηκε με σκοπό να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας και μάλιστα θα διαγραφούν παράλληλα όλα τα αρχεία τους που είναι αποθηκευμένα στις υπηρεσίες Google Workspace, YouTube και Google Photos.

«Η ανάλυση που κάναμε εσωτερικά έδειξε πως οι παρατημένοι λογαριασμοί είναι κατά 10 φορές πιο πιθανό να μην προστατεύονται από την μέθοδο πιστοποίησης 2 παραγόντων (2FA ή 2SV). Αυτό σημαίνει πως είναι ευάλωτοι και μπορούν να παραβιαστούν πολύ πιο εύκολα από τους ενεργούς λογαριασμούς με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλες ενέργειες (π.χ. διανομή spam)» σημειώνει η εταιρία στο επίσημο blog της.

Η Google θα ξεκινήσει να αποστέλλει σχετικές ειδοποιήσεις στους κατόχους αυτών των Google Accounts, οι οποίες θα εμφανίζονται τακτικά μέσα στους επόμενους μήνες. Να σημειωθεί, όμως, πως δεν θα επηρεαστούν από τη νέα πολιτική της εταιρείας οι λογαριασμοί που ανήκουν σε επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα (π.χ. σχολεία, πανεπιστήμια).

Σε ό,τι αφορά την δραστηριότητα που θα πρέπει να έχει δείξει ένας λογαριασμός Google, αρκεί μια ανάγνωση ή αποστολή email, η χρήση του Google Drive, η παρακολούθηση video στο YouTube, η χρήση του λογαριασμού για sign-in σε κάποια third-party υπηρεσία, το download μιας εφαρμογής από το κατάστημα Google Play Store ή ακόμα και μια αναζήτηση στο Google Search όντας συνδεδεμένος στον λογαριασμό για να θεωρηθεί ενεργός.

.itspossible

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα